21-årig kvinde mishandlet i voldsorgie

Østbande står bag flere overfald og den brutale bortførsel af en 21-årig kvinde natten til lørdag

Overfaldet skete på Hulvejen ved det store træ i baggrunden. Gerningsmændene stod i skjul under halvtaget i forgrunden. (Foto: Andreas Szlavik)
Overfaldet skete på Hulvejen ved det store træ i baggrunden. Gerningsmændene stod i skjul under halvtaget i forgrunden. (Foto: Andreas Szlavik)

Tre timers brutal vold og mishandling af en kidnappet 21-årig kvinde fik lørdag politiet i Holstebro til at sætte alt ind på at fange to - tre østeuropæiske gerningsmænd efter et voldsorgie tidligt lørdag morgen.

Mændene stod skjult under et halvtag ved Hulvejen midt i byen og overfaldt flere forbipasserende i løbet af natten. Først slog de en 20-årig mand ned ved tre-tiden, og klokken 3.40 gik banden til angreb på et ungt par, der var på vej hjem efter en fest.

Voldsomt overfald
- Gerningsmændene bad parret om ild til en cigaret. Da den ene havde fået tændt sin, kastede de sig meget voldsomt over den unge mand. Han blev sparket både i hovedet og på kroppen, men råbte til sin veninde, at hun skulle stikke af. I næste øjeblik greb de fat i kvinden og smed hende ind i en sølvgrå Skoda Octavia, som de forsvandt i, siger vagtleder Niels Peter Olesen fra politiet i Holstebro.

Overfaldsstedet ligger blot 200 meter fra den 20-årige mands hjem. Dybt rystet over den brutale oplevelse ringede den stærkt forslåede mand til sin ældre bror, der hurtigt kom til stedet og straks alarmerede politiet.

Men trods storalarmen var der intet spor af den sølvgrå Skoda Octavia, og som timerne gik, frygtede både politiet og den forsvundne kvindes kæreste og pårørende det værste.

Ikke desto mindre dukkede kvinden op igen ved en syv-tiden i Holstebro-forstaden Mejrup, hvor hun voldsomt forslået søgte hjælp i et hus på Elverhøj.

Trods alt skånet
- Kvinden har fået mange slag i ansigtet og på overkroppen. Hendes ansigt er hævet, og hun kan ikke se ud af øjnene. Hun har også været udsat for seksuel mishandling, men ifølge retsmedicinerne er der ikke tale om fuldbyrdet voldtægt, siger vagtleder Niels Peter Olesen.

Det 21-årige voldsoffer er indlagt på Herning Centralsygehus og får psykologisk krisehjælp. Politiet undrer sig over, at gerningsmændene tilsyneladende har skånet kvinden for en endnu mere brutal behandling.

- Der er noget, der ikke stemmer. Vi vil meget gerne have fuldstændig styr på, hvad der er foregået i de tre timer, hun var bortført i, siger Niels Peter Olesen.

Polak anholdt og løsladt
Han appellerer til eventuelle vidner om at henvende sig til politiet. Gerningsmændene så ud til at være i midten af 20'erne, og kvinden mener, at de talte polsk indbyrdes.

I løbet af lørdagen anholdt politiet efter et tip en stærk beruset polsk mand på et værtshus i Holstebro. Manden passer på beskrivelsen af overfaldsmanden fra første overfald, men var så fuld, at han først kunne afhøres ud på aftenen.

Ved 19-tiden besluttede politiet at løslade manden på grunden af mangel på beviser.

Læs mere i Ekstra Bladet søndag