Dødslægen på vej til frihed

Har afsonet 11 år: Elisabeth Wæver planlægger nyt liv med børnemishandler, dømt for dødsvold

Kun 11 år efter, at hun brændte en mor og hendes to småbørn til døde, er mordbrændersken Elisabeth Wæver igen på vej ud i friheden. Hun vil i fremtiden dele bord og seng med en systematisk børnemishandler, der bl.a. har tævet en tre-årig dreng ihjel.

Næppe den mest oplagte cocktail for risikofri resocialisering af forbrydere, dømt efter lovens højeste straframmer?

Har forhalet udslusning
Men ikke desto mindre sandheden i Danmark anno 2006, selv om Kriminalforsorgen ifølge Ekstra Bladets oplysninger faktisk har forhalet Wævers udslusning på grund af den på papiret sprængfarlige alliance mellem en børnemishandler og en mordbrænderske.

Et nævningeting dømte i 1996 Elisabeth Wæver til fængsel på livstid, fordi hun i sygelig jalousi havde forvoldt en mors og hendes to børns død. Kvinden var gift med Wævers elsker, en kollega, der på det tidspunkt arbejdede på Centralsygehuset i Rønne. Elskeren ville imidlertid ikke forlade sin familie.

Derfor besluttede børnelægen Elisabeth Wæver sig for at udslette kvinden og børnene, så ingen længere stod i vejen for hendes kærlighed.

Bedøvet med morfin
Man mener, at Elisabeth Wæver bedøvede sin rivalinde med morfin, som hun havde stjålet på en vagt på Rigshospitalet, og at hun derpå hindrede børnene i at komme ud af det brændende hus. Flugten lykkedes dog alligevel for det mindste af børnene, men han var så alvorligt forbrændt, at han døde efter ellers intensiv behandling.

Elisabeth Wæver har aldrig erkendt sit ansvar for den næsten totale udslettelse af den bornholmske lægefamilie, og det lykkedes hende faktisk i ubemærkethed at flygte fra gerningsstedet, hvorpå hun fløj tilbage til København under falsk navn. Her blev hun dog anholdt dagen efter på et tidspunkt, da hun netop havde været ved frisøren for at få klippet sit sodsværtede hår.

Hendes livstidsdom betyder, at hun skal afsone mindst 12 års fængsel, men at Kriminalforsorgen før da indleder det udslusningsforløb, der skal lette overgangen til hendes prøveløsladelse. Elisabeth Wæver afsoner sin straf i Anstalten ved Herstedvester sammen med en række af landets farligste forbrydere. Her har hun over en årrække fulgt psykiatriske behandlinger og undersøgelser, og hun er nu ved at være klar til starten på udslusningen fra Anstalten, mener psykiaterne.

Strengeste straf
Den nu 46-årige Elisabeth Wæver blev gift med sin et år yngre mand i 2003. Parret mødte hinanden i fængslet, hvor han på det tidspunkt afsonede otte års fængsel, lovens strengeste straf for vold med døden til følge. Wævers mand bor nu i hendes tidligere lejlighed på Frederiksberg. Han mishandlede i 1996 sin tre-årige stedsøn så alvorligt, at drengen kort efter afgik ved døden.

De dødbringende knytnæveslag var imidlertid blot kulminationen på måneders psykisk og fysisk tortur mod det værgeløse barn. Han blev jævnligt tæsket med en lineal af stål. Han blev tvunget til at stå med en spand over hovedet med armene ud igennem spandens hank. Og han blev af og til kommanderet ud i familiens garage, hvor hans stedfar kunne beordre den tre-årige til at stå med en sæk over hovedet i timevis!

Den 45-årige var tidligere kendt som medlem af en rockergruppe i Korsør og skal i øvrigt have et ganske antændeligt temperament. Han blev prøveløsladt i 2002 efter seks års ophold i Anstalten ved Herstedvester.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen