Tvivl om Kirstens dødsårsag

Sigtelsen mod John Knudsen viser, at der hersker tvivl om, hvordan Kirsten Bay Andersen er blevet dræbt

Kirsten Bay Andersen blev dræbt og smidt i Haderslev Fjord. Præcist hvordan hun døde vides endnu ikke. (Privatfoto)
Kirsten Bay Andersen blev dræbt og smidt i Haderslev Fjord. Præcist hvordan hun døde vides endnu ikke. (Privatfoto)

RETTEN I SØNDERBORG (ekstrabladet.dk): Nok er det halvanden måned siden, at liget af Kirsten Bay Andersen blev hevet op af Haderslev Fjord. Og selvom de hidtige udmeldinger har været, at den 52-årige familiemor blev dræbt ved kvælning hersker der nu alligevel tvivl om den præcise dødsårsag. Det kom frem under grundlovsforhøret i Retten i Sønderborg i dag.

Her blev sigtelsen endelig offentliggjort, efter sagen har stået på i to måneder, og John Knudsen inden sin anholdelsen blev anholdt og fængslet in absentia.

Sigtelsen mod den 44-årige John Knudsen lyder i sin rette form: '. ..for i tidsrummet lørdag den 26. september kl. 02.09 til søndag morgen mellem 10-13 på en pt. ukendt måde at have dræbt Kirsten Bay Andersen og smidt liget i Haderslev Fjord bundet til en blyklods.'

Efter Kirsten Bay Andersens lig blev fundet den 6. oktober, meddelte Syd- og Sønderjyllands Politi på baggrund af obduktionsrapporten dog følgende:

- Den foreløbige obduktion har vist, at dødsårsagen formentlig er kvælning, og at Kirsten Bay Andersen var død, før hun blev kastet i vandet. Obduktionen viser også, at dødstidspunktet sandsynligvis er lige omkring eller kort tid efter, at Kirsten Bay Andersen forsvandt natten til lørdag den 26. september.

At politiet nu via sigtelsen stiller tvivl om selve dødsårsagen kan være med til at komplicere sagen. Ikke mindst fordi det også kom frem, at der fortsat mangler visse effekter fra sagen, som formodes bortgemt og afskaffet. Desuden har John Knudsen under sin lange afhøring i aftes nævnt navnene på flere vidner, som nu skal afhøres i sagen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Syd- og Sønderjyllands Politi på de nye oplysninger. De henviser til anklager Claus Risbjerg, som fortsat er i retten.

1 af 2 John Knudsen har nævnt flere personer, som kan have tilknytning til sagen. (Foto: Kristian Linnemann)
2 af 2 Kirsten Bay Andersen blev dræbt og smidt i Haderslev Fjord. Præcist hvordan hun døde vides endnu ikke. (Privatfoto)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere