Ignorerede og skændtes med politiet

Politet måtte fjerne 500 gæster fra uholdbar is ved danmarksmesterskabet i isbåds-sejllads. Det var gæsterne meget utilfredse over

Politiet måtte ikke selv gå ud på isen, så de brugte en megafon. (Foto: Local Eyes)
Politiet måtte ikke selv gå ud på isen, så de brugte en megafon. (Foto: Local Eyes)

'Ingen færdsel på isen. Fjern Jer fra isen', lød det fra politibetjentens megafon, da Nordsjællands Politi i går måtte agere bussemænd, da 500 personer trampede og skøjtede rundt på uholdbar is ved danmarksmesterskabet i isbåds-sejllads på Arresø i Gribskov Kommune.

- Kommunen har ikke godkendt færdsel på isen, så derfor måtte vi tage derud og bede folk om at fjerne sig fra isen. Da det var uforsvarligt af mig at sende min egne mænd ud på isen, måtte betjentene bruge megafoner, og folk lyttede ikke lige godt efter, siger vagtchef Palle Jørgensen fra Nordsjællands Politi til ekstrabladet.dk.

Vrede borgere nægtede i første omgang at forlade isen, ligesom mange luftede deres utilfredshed med politiets ordrer. Det førte ågså til heftige diskussioner mellem Arresøs Sejlklubs ledelse og politiet.

'Hold Jer væk'
- Vi har ikke udskrevet bøder. Der var simpelthen for mange derude. Men de måtte altså væk fra isen. Det er kommunen, som skal give tilladelse til færden på isen, og den tilladelse ville de ikke give. Så havde vi kun den mulighed, at bede folk om at fjerne sig fra isen, siger vagtchefen, der fraråder folk at færdes på isen i dag - og indtil kommunen giver tilladelse.

Det var Arresø Sejlklub, som stod bag arrangementet. Det er kun få dage siden, at en lille dreng røg gennem isen ved Bækkebro. Det kan være grunden til, at Gribskov Kommune ikke tillader færdsel på isen.

1 af 2 Politiet måtte forklare sig overfor de sure gæster. (Foto: Local Eyes)
2 af 2 Politiet måtte ikke selv gå ud på isen, så de brugte en megafon. (Foto: Local Eyes)