Sprængte solcenter i luften på bestilling

Medejer af solcenter på Østerbro tiltalt for at bestille eksplosionsbrand af egen forretning for at få udbetalt fire millioner kroner. Sagen starter i dag

Hele facaden på solcentret på Nøjsomhedsvej på Østerbro blev sprængt væk. Gerningsmændene havde også brugt over syv liter benzin. (Foto: Thomas Sjørup)
Hele facaden på solcentret på Nøjsomhedsvej på Østerbro blev sprængt væk. Gerningsmændene havde også brugt over syv liter benzin. (Foto: Thomas Sjørup)

Gevinsten skulle have været en forsikringssum på ikke mindre end fire millioner kroner. I stedet kan en 28-årig mand og tidligere ejer af et solcenter beliggende på Nøjsomhedsvej på Østerbro i København formentligt se frem til en dom og en fængselsstraf for forsøg på forsikringssvindel og for brandstiftelse.

Manden, der er medejer af solcentret, står i dag tiltalt i Københavns Byret for at planlægge og anstifte den voldsomme eksplosionsbrand, der i februar 2008 bogstavelig talt rystede store dele af Østerbro, da solcentret blev sat i flammer.

To unge mænd, som blev fældet af overvågningsbilleder, på i dag 21 og 24 år blev i juli 2008 dømt henholdsvis 1 år og fire måneder og 1 år og ti måneder for at anstifte den voldsomme brand med intet mindre end over syv liter benzin. Branden var så voldsom, at stort set hele facaden på solcentret sprang i luften - og i første omgang troede politiet, at der var tale om en bombe.

Ifølge anklageskriftet var hensigten fra de i alt fire mænd at få udbetalt forsikringssummen på ca. 4 millioner kroner.

Der falder dom i sagen i midten af januar.