17-årig skudt ned af kammerat

null

Efter at være blevet skudt i ryggen, blev den unge mand hjulpet hen til denne adresse i nærheden, og her blev en tilfældig beboer overtalt til at køre ham til skadestuen. (Foto: Jesper Centervall)
Efter at være blevet skudt i ryggen, blev den unge mand hjulpet hen til denne adresse i nærheden, og her blev en tilfældig beboer overtalt til at køre ham til skadestuen. (Foto: Jesper Centervall)

Alt tyder nu på, at der var tale om vådeskudsulykke, da en 17-årig mand i aftes omkring kl. 18.45 blev skudt ned i Brøndby Strand Stationscenter.

Politiet mener nu, at den unge mand blev ramt af et skud, som var affyret fra en fra hans egen gruppe. Skuddet er formentlig affyret, fordi gerningsmanden har fumlet rundt med pistolen.

– To grupper af unge fra henholdsvis Avedøre og Brøndby Strand har tilsyneladende et udestående. Hvad det helt præcist går ud på, har vi ikke fundet ud af endnu, siger Steen Ørskov Larsen, efterforskningsleder, Vestegnens Politi.

Køller og baseballbats
Han forklarer, at der var 15-20 stykker i hver gruppe. Grupperne var bevæbnet med køller og baseballbats. Og i hvert fald ét skydevåben.

Læs her vidnet P. beretning fra lørdag aften

Før de to grupper nåede at ramle sammen for alvor, blev den 17-årige skudt i ryggen.

- De to grupper stod over for hinanden, og her har en fra Avedøre-gruppen trukket en pistol og er ved et uheld kommet til at ramme sin kammerat i ryggen, siger efterforskningslederen.

Projektilet fortsatte ud gennem brystet og ramte højre arm, som derefter brækkede.

Tilfældig beboer kørte tilskadestue
Den sårede, der hører til Avedøregruppen, blev hjulpet hen til en lejlighed i bebyggelsen Maglelund tæt ved Stationscentret. Her fik de unge fat i en tilfældig beboer, som kørte den sårede på skadestuen på Hvidovre Hospital.

Den unge fyrs tilstand beskrives søndag eftermiddag som kritisk, men stabil.

Ifølge politiet skal de to stridende grupper ikke kategoriseres i den tunge ende.

– Der er tale om unge, der er ude på et skråplan, og som tilsyneladende har haft for nem adgang til skydevåben, siger Steen Ørskov Larsen.

Meld dig, siger politiet
Politiet leder stadig efter gerningsmanden.

- Vi skal nok finde ham, men det ville da være rart, hvis han meldte sig selv, siger vicepolitikommissær Steen Ørskov Larsen fra Københavns Vestegns Politi til Ritzau.

Politiet vil nu gå i gang med at opsøge adskillige af offerets bekendte, men de kan slippe for de generende besøg, hvis kammeraten selv henvender sig.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere