Vidne: Folk har oplevet et overgreb

Politiets knibtangsmanøvre var ude af proportioner, mener civilingeniør. Syngende Hare Krishna-folk omringet af ordensmagten

Politiets drastiske masseanholdelse af bagtroppen af klimademonstrationen var ude af proportioner. Og aktionen kan risikere at skabe stor bitterhed og frustration.

Det mener en københavner, der var fanget i politiets knibtangsmanøvre, men som fik lov til at forlade området med sin bekendte og tre teenagere.

- Alt foregik fuldstændig roligt, da politiet greb ind. Vi gik nær nogle syngende Hare Krishna-folk, da vi blev omringet og afskåret fra demonstrationen, fortæller civilingeniør Jacob Hartmann.

- Der var masser af unge og ganske almindelige mennesker, der blev taget. Er det rimeligt at anholde 300 mennesker, når tre eller 12 har kastet med sten eller flasker, spørger han.

- Det var en ekstrem aggressiv adfærd fra politiets side, og nogle demonstranter gik nærmest i panik, siger Jacob Hartmann.

Selv lykkedes det ham at overtale en betjent til at blive gelejdet ud af området med teenagerne. Dermed undgik han at få plasticstrips om håndleddene og sidde i flere timer på den kolde asfalt før transporten til et bur på Retortvej.

- Det kan ikke passe, at politiet kan gøre sådan noget. Det er et ubehageligt skred, og en masse mennesker får en oplevelse af at blive udsat for et urimeligt overgreb, siger Jacob Hartmann.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen