Mindst 350 tilbageholdt - biler forsøgt sat i brand

350 aktivister tilbageholdt på Amagerbrogade. Biler forsøgt sat i brand

Omkring 300 aktivister er tilbageholdt på Amagerbrogade. (Foto: Mogens Flindt)
Omkring 300 aktivister er tilbageholdt på Amagerbrogade. (Foto: Mogens Flindt)

Københavns Politi har anholdt omkring 350 overvejende sortklædte aktivister i begyndelsen af Amagerbrogade ved Christmas Møllers Plads.

De 350, hvoraf flere er maskerede, blev tilbageholdt ud for Amagerbrogade 5-7 omkring klokken 15.30 og er præventivt anholdt i henhold til Politiloven og kan tilbageholdes i foreløbig 12 timer.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger kastede flere af dem med kanonslag, da de gik over Knippels Bro til Amager. Gruppen tilhører angiveligt fraktionen 'Never Trust a Cop'.

De havde på forhånd proklameret, at de ville blive i indre by og lave ballade, men politiet fik presset dem ind i selve demonstrationsoptoget og slog til og pillede de potentielle ballademagere ud af cirkulation, da muligheden bød sig.

De 350 anholdte blev lukket inde af hollændervogne ved en knibtangsmanøvre fra politiets side, og sættes nu i 'futtog' med strips om håndledene.

Ved anholdelsen blev den fredelige bagtrop af den 35.000 personer store klimademonstration afskåret fra resten af demonstrationsoptoget, men har nu fået lov at slutte sig til resten af demonstrationen via Amager Boulevard.

Biler sat i brand
Flere biler blev i tiden omkring masseanholdelsen forsøgt sat i brand.

En bil blev forsøgt antændt på Svinget, mens fire biler blev forsøgt i brand ud for adressen Ved Volden 11.

I Ingen af tilfældene lykkedes det dog for de ukendte gerningsmænd at få sat bilerne i brand, og køretøjerne blev overvejende sodskadede.

Movia afhenter aktivister
Kort før klokken 17 ankom en gul bus fra Movia, som politiet tilsyneladende har indlemmet i bilparken i forbindelse med klimatopmødet.

Pressen blev gennet væk og politiet er nu ved at hjælpe aktivisterne på benene og genne dem ind i bussen.

De vil derefter blive kørt til det såkaldte 'klima-fængsel', der er oprettet til lejligheden på Vigerslev Alle i Valby.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere