Topmødet gi'r plads til spritbilister

Klimatopmødet betyder, at Fyns Politi vil gennemføre færre spritrazziaer trods julefrokosttiden. Men der vil være ekstra bemanding om fredagen, lover politiet

Fulde julefrokostbilister har mindre risiko for at blive stoppet i en af politiets spritrazziaer end normalt på denne tid af året.

På grund af klimatopmødet i København afgiver blandt andre Fyns Politi et "betydeligt antal" betjente fra den 1. til den 19. december. Og det vil blandt andet gå ud over gennemførelsen af spritrazziaer, fortæller chefpolitiinspektør John Jacobsen fra Fyns Politi.

- Vi vil ikke gennemføre det samme antal razziaer, som vi plejer. Men vi har ekstra personale på arbejde om fredagen, hvor vi ved, der i julefrokosttiden er større problemer. Og så ser vi løbende på, hvor vi skal sætte ind, siger han.

- Og vi har stadigvæk mange betjente på vejene, som selvfølgelig vil stoppe bilisterne, hvis de finder grund til det, siger John Jacobsen.

For at kunne sikre, at der er tilstrækkeligt med personale rundt om i landets politikredse samtidig med, at over halvdelen af dansk politi er beskæftiget med klimatopmødet, har politiet lavet en særlig arbejdstidsaftale med betjentene. Det betyder, at alle arbejder 12 timer om dagen fra den 8. til den 19. december i stedet for de normale 7,4 timer, og at der ikke kan afvikles ferie og afspadsering. Og i tilfælde af større sager som for eksempel drab, vil de forskellige politikredse hjælpe hinanden.

- Vi er nødt til at arbejde sammen på kryds og tværs af landet og se Danmark som en samlet politikreds, siger politiinspektør Bjarne Sørensen, der er leder af Fyns Politis Klimasekretariat.

Chefpolitiinspektør John Jacobsen oplyser, at der især er fokus på den operative indsats. Det skyldes, at der godt kan være nogen, som tror, at der frit slag i bolledejen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere