Ny borgmester jagtede 4-årigs kidnappere

Socialdemokraten Thomas Adelskov kørte lige bag den kvinde, der i eftermiddags kidnappede sin datter i Odsherred

Odsherreds nyvalgte borgmester Thomas Adelskov og hans familie afhøres af politiet. (Foto: Jens-Ulrich Jakobsen)
Odsherreds nyvalgte borgmester Thomas Adelskov og hans familie afhøres af politiet. (Foto: Jens-Ulrich Jakobsen)

Odsherred Kommunes nyvalgte borgmester, Thomas Adselskov, endte i eftermiddags midt i et voldsomt familiedrama, da han overværede en mor kidnappe sin fire-årige datter på Rørvigvej mellem Nykøbing og Rørvig .

- Jeg var på vej i skoven med min kone og min søn, da bilen foran os pludselig bremser hårdt op, så jeg også må bremse og køre udenom. Lidt længere fremme holder jeg ind til siden og min kone og søn kan ud af bagruden se kvinden springe ud af bilen og gribe fat i pigen, fortæller den socialdemokratiske politiker til ekstrabladet.dk.

følger efter bilen
Pigen kørte på sin cykel et stykke foran sin far, sin tvillingebror og en lidt ældre datter på otte år. Begge tvillinger var på cykel, mens faderen var på gåben.

- Kvinden hiver pigen ind i bilen, hvor der sidder en mand, og vi ser faderen løbe frem mod dem, mens han tager sin mobil frem. Jeg vender min egen bil og vi følger simpelthen efter i retning mod Rørvig. Vi ved jo ikke hvad det handler om, men det så bare underligt ud, fortæller Thomas Adelskov.

På et tidspunkt slipper kidnappernes bil dog væk, og den kommende borgmester vender om og kører tilbage til stedet, hvor faderen står med sine to andre børn - alle sammen naturligvis i chok. Undervejs har Thomas Adelskov ringet til nogle venner og får dem til at hjælpe med at køre rundt i området og lede efter bilen.

Kører mod Holbæk
Pludselig kommer den sølvgrå volvo, som moderen er kørende i, tilbage, og da bilen passerer faderen, smider han en af børnecyklerne ud på vejen for at standse den. Det lykkes og han forsøger at rive døren op og få pigen ud, men bilen når at køre væk.

- Min kone bliver hos ham og de to børn, mens vores 19-årige søn og jeg kører ud i området for at lede efter bilen, der er kørt i retning mod Holbæk, fortæller Thomas Adelskov som dog på et tidspunkt må give op.

Ham og hans familie holder derefter den chokerede far og hans to børn med selskab, indtil politiet kommer.

- Faderen er selvfølgelig meget chokeret og det er børnene jo også, så vi forsøger at snakke med dem og køber noget sodavand til børnene. Det er jo forfærdeligt for dem, lyder det for politikeren.

Telefonisk kontakt
Politiet har hele dagen igennem ledt efter den lettiske sølvgrå volvo, som blev brugt til bortførelsen. Flere gange har ordensmagten været i telefonisk kontakt med kvinden, der er fra Letland.

- Kontakten foregår på hendes præmisser, og sådan må det være indtil videre. Vores mål er, at dette her skal være en lykkelig udgang for alle involverede parter, siger va agthavende Lars Galaz ved Midt- og Vestsjællands Politi til Ritzau.

Den lettiske mor og hendes danske eksmand har tre børn sammen - tvillingerne og den otteårige datter. De er skilt og kæmper om forældremyndigheden - børnene bor hos faderen under sagen.

Volvoen har indregistreringsnummer LV HG 95 35. Bilen har sorte tagbøjler og er en sedanmodel.

Kvinden beskrives som 183 cm høj og med langt mørkt krøllet hår. Den ukendte mand i bilen beskrives som cirka 35 år, slank af bygning, kort mørkt hår og iført briller.

Den firårige pige bliver nu efterlyst både nationalt og internationalt.Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere