Præst og menighedsrådsmedlem overfaldet med kniv

Tre mennesker på vej hjem fra julefrokost blev i nat udsat for et groft knivrøveri af to teenagedrenge. Den ene - et medlem af menighedsrådet på Østerbro - er stadig på operationsbordet efter flere knivstik

En kvindelig præst og en mandlig degn blev stukket med kniv, da to unge røvere ville have præstens taske. (Foto: Kenneth Meyer)
En kvindelig præst og en mandlig degn blev stukket med kniv, da to unge røvere ville have præstens taske. (Foto: Kenneth Meyer)

Det endte i deres livs mareridt, da tre mennesker tidligt i morges var på vej hjem fra en julefrokost på Østerbro i København. En kvindelig præst, et mandligt medlem af menighedsrådet på Østerbro og endnu en kvinde fulgtes hjem gennem Kildevældsgade på Østerbro i København, da de pludselig blev overfaldet af to unge drenge.

De to teenagedrenge var bevæbnet med kniv og stak den 58-årige kvindelige præst flere gange på hænderne og i ansigtet. Derefter stak de den 48-årige mand flere gange i siden med kniven, før de stak af med præstens taske. Det oplyser vagtchefen ved Københavns Politi til ekstrabladet.dk.

Hunde leder efter røvere
Både den 48-årige og præsten blev straks indlagt for deres knivskader. Degnen er lørdag morgen endnu på operationsbordet med alvorlige skader.

- Det er meget alvorligt, og vi har lige nu hunde ude i området for at finde spor efter de to gerningsmænd. Desværre har vi endnu ikke ret gode signalementer efter dem, for kvinderne var meget rystede efter overfaldet. Men vi håber at få mere under nye afhøringer i dag, siger vagtchefen.

De to unge røvere beskrives som:

A: Dansk, 16-17 år, iført beigefarvet jakke med en mørk pelskrave.

B: Udenlandsk udseende, 16-17 år.

Modbydelig oplevelse
Ekstra Bladet har været i kontakt med den kvindelige præsts kollega. Hun har kort talt med præsten og fortæller, at hun er meget, meget chokeret efter den uhyggelige nat.

- Hun er ved at blive afhørt nu, men hun er dybt rystet efter overfaldet, siger kollegaen.

Har man oplysninger i sagen, skal man kontakte Københavns Politi på 114 eller 33 14 14 48

1 af 2 Hunde leder lørdag morgen stadig efter spor af de to gerningsmænd. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 En kvindelig præst og en mandlig degn blev stukket med kniv, da to unge røvere ville have præstens taske. (Foto: Kenneth Meyer)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere