Far om babys bortfører: Jeg smadrer ham

Fredag aften blev seks dage gamle Anders bortført i Glostrup, da en tyv stjal faderens bil og stak af

Lille Anders kom heldigvis hjem i god behold efter en halv time i en bil med en biltyv. (Foto: Mogens Flindt)
Lille Anders kom heldigvis hjem i god behold efter en halv time i en bil med en biltyv. (Foto: Mogens Flindt)

- Jeg smadrer ham. Helt koldt!

Så klar var Martin Serup Mejlby i tankerne, da han sent i aftes satte efter den tyv, som havde stjålet hans bil få meter fra hans butik i Glostrup. Det var nemlig ikke bare en bil, der kørte af sted med 160 hæsblæsende kilometer i timen. På bagsædet lå også Martins seks dage gamle søn Anders og sov.

Jagede gerningsmand med 160 km/t
– Vi var ved at sætte varer ind i butikken, da jeg pludselig hører, at bilen går i gang. Min far og jeg løb ud i vores anden bil og kørte efter den, men han kørte fra os. Vi var oppe på 160 kilometer i timen, da vi mistede ham af syne. Da politiet fortalte, at de havde fundet bilen, var vi ikke mange sekunder om at komme op til den, siger en meget rørt far til Ekstra Bladet.

Storesøster: Hvor er lillebror?
– Hvor er lillebror?, spurgte Anders’ storesøster på tre Louise, da bilen forsvandt med hjulspin.

Louise og Anders’ mor blev tilbage i butikken, mens far og farfar kørte af sted i den hæsblæsende biljagt, hvor alle rundkørsler blev til gennemkørsler og de røde lys neongrønne. Herfra kunne de ikke gøre andet end at ringe til politiet og ellers blot krydse fingre for, at de ville få det lille nye, familiemedlem at se igen.

Sov fra det hele
Hele Københavns politi, taxaselskaber og pressefolk blev alarmeret, så alle kunne holde øje med den sorte Ford, som kørte rundt med Martins søn på bagsædet. Og der gik da også kun omkring tyve minutter, før bilen blev fundet parkeret på tværs af Østbrovej få kilometer fra Martins butik Lys og Lup, og den lille familie kunne da vågne op fra deres livs værste mareridt.

Triviel kriminalitet

Da politiet nåede frem til bilen, sad den lille dreng og sov i sin autostol. Han har formentlig sovet igennem det hele. Politiet har snakket med den rystede fader.

- Lige så forskrækket og rystet han og moderen til barnet var over, at deres barn var væk, lige så lykkelige var de, da de blev genforenet med deres uskadte barn. Nu er de glade, siger vagtchefen, og har følgende kommentar til ugerningen.

- I princippet er der tale om triviel kriminalitet med meget uheldigt indhold. Han vil nok ikke blive sigtet for bortførelsen. Han er sikkert også blevet forskrækket, da han opdagede barnet. Dog har han efterladt barnet uforsvarligt på tværs af en trafikeret vej, så han risikerer at blive sigtet for at undlade at hjælpe et barn i nød, siger vagtchef Brian Larsen til ekstrabladet.dk.

1 af 2 Her blive lille Anders, genforenet med sin far. (Foto: Mogens Flindt)
2 af 2 Lille Anders kom heldigvis hjem i god behold efter en halv time i en bil med en biltyv. (Foto: Mogens Flindt)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere