Danmarks narkokonge afvist ved Højesteret

Danmarkshistoriens største narkosmugler, Claus Malmqvist, får ikke lov at anke sin dom på 16 års fængsel til Højesteret

Claus Malmqvist er Danmarks ukronede narkokonge. (Foto: Privatfoto)
Claus Malmqvist er Danmarks ukronede narkokonge. (Foto: Privatfoto)

Claus Malmqvist, der i september blev idømt 16 års fængsel for narkosmugling, får ikke opfyldt sit ønske om at få sin sag indbragt for Højesteret.

Procesbevillingsnævnet har nemlig afvist at lade Danmarkshistoriens største sag om narkosmugling køre gennem endnu en retsinstans, sådan som Malmqvist ellers havde krævet med henvisning til, at har var offer for en række rettergangsfejl.

Claus Malmqvist blev både i by- og landsret idømt 16 års fængsel, da begge instanser fandt det bevist, at han stod bag indsmuglingen af 13 ton hash på kapsejleren "Atlantic Privateer" i sommeren 2003 og et forsøg på indsmugling af yderligere et halvt ton kokain.

Da først hashen var bragt i land, lød startskuddet til en stribe forbrydelser, herunder drabet på en af de mænd, der modtog hashen i Danmark. Han blev senere fundet dræbt og begravet på en nedlagt ålefarm i Lynge i Nordsjælland.

Optrævlingen af sagen startede med politiets fund af en iturevet serviet i en skraldespand i Norge. På servietten stod et telefonnummer, der i sidste ende førte ordensmagten på sporet af Malmqvist.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere