Præsten: Rune VILLE hjem

Den 22-årige soldat insisterede på at blive fløjet til Danmark, da han blev såret - det havde han lovet sin kæreste

Den nære familie og to soldaterkammerater bar Runes kiste ud af kirken. (Foto: Per Rasmussen)
Den nære familie og to soldaterkammerater bar Runes kiste ud af kirken. (Foto: Per Rasmussen)

- Jeg er taknemmelig for så meget. Taknemmelig for alle de overraskelser, du har givet mig gennem den tid, vi har været sammen, og for alle de blomster du har sendt fra Afghanistan. Men mest af alt er jeg taknemmelig for, at du kom hjem, som du havde lovet mig.

Med øjnene fyldt med tårer holdt en spinkel, lyshåret ung kvinde i dag en rørende tale i Ubberup Valgmenigheds Kirke i Kalundborg, hvor der blev holdt mindeceremoni for den 22-årige konstabel Rune Westy Nielsen.

Hårdt såret i Afghanistan
Sammen med hundredvis af pårørende - en sammenblanding af familie, venner og soldaterkammerater - tog den unge kvinde, Bolette, afsked med sin kæreste gennem halvandet år.

Han blev så hårdt såret under en mission i Afghanistan, at lægerne på Rigshospitalet 17. november måtte opgive at redde hans liv.

Kæmpede bravt
I sin begravelsesprædiken lagde valgmenighedspræst Marianne Aagaard Skovmand blandt andet vægt på, hvordan Rune Westy Nielsen havde insisteret på at blive fløjet hjem, efter han 31. oktober blev ramt af en sprængladning under en fodpatrulje i Helmand-provinsen.

- Rune VILLE hjem. Det sagde han, da han lå hårdt såret i Afghanistan og det kom han. Han kæmpede bravt til det sidste, men til sidst måtte han give op, lød det fra Marianne Aagaard Skovmand.

Alle troede den unge soldat ville klare sig igennem, fordi han er en fighter. Men virkeligheden blev en anden.

Vi fik sagt så meget til hinanden
Alligevel er Bolette taknemmelig for den tid, de nåede at tilbringe sammen herhjemme.

- Det var nogle fantastiske dage, fordi vi fik sagt så meget til hinanden. Det var nogle hårde dage, men fantastiske, lød det fra den spinkle kvinde i kirken, der var fyldt til bristepunktet med smukke blomster.

Bolette havde selv valgt den ene af de tre salmer, der blev sunget under gudstjenesten - 'Du kom med alt, hvad der er dig'.

Desuden sang de mange tilhørere 'Hil dig Frelser og Forsoner' og 'Du, som har tændt millioner af stjerner' inden de nærmeste pårørende og to soldaterkammerater bar kisten ud af kirken og hen til gravstedet - med et kæmpe følge på flere hundrede mennesker bag sig.

Sidste farvel
Til tonerne af 'Last Post' spillet af en trompetist fra den kongelige livgardes musikkorps blev kisten med Rune Westy Nielsen sænket i jorden kort før klokken 14.

Han er det 29. danske dødsoffer for krigen i Afghanistan.

1 af 2 Rune blev kun 22 år. (Foto: HOK)
2 af 2 Den nære familie og to soldaterkammerater bar Runes kiste ud af kirken. (Foto: Per Rasmussen)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere