Skrabelodder afslørede vaneforbryder

Indkasser 300 kroner og ryk direkte i fængsel. Tyveri af skrabelodder sendte mand direkte i fængsel efter indbrud i Nordsjælland

Første gang fik han lov at gå. Men da en indbrudstyv efter kun otte dage igen gik på rov, tabte dommeren i Hillerød tålmodigheden. Så et grundlovsforhør fredag endte med en straksdom på fire måneders fængsel til manden.

Han blev sammen med en kammerat anholdt i nattens løb efter et indbrud mod et supermarked i Frederiksværk. Nordsjællands Politi kører i øjeblikket en særlig indsats mod indbrud og var derfor hurtigt fremme på stedet. Mændene havde brækket et vindue op og stjålet barbergrej og skrabelodder, og det gjorde sagen yderligt interessant.

To dage før var samme butik nemlig udsat for et fuldstændigt identisk indbrud. Og de stjålne skrabelodder, som der var gevinst på, indløste tyvene så torsdag. De valgte uheldigvis at gøre det i en butik med overvågningskameraer, så ud fra billederne kunne politiet knytte de to sammen med det første indbrud.

Den ene af de to mænd blev allerede den 19. november straffet med fem måneders fængsel for blandt andet tre indbrud, men dengang lod dommeren ham gå til senere afsoning. Da han nu igen har handlet uden for åbningstiden, gjorde dommeren kort og proces og idømte ham med det samme fire ekstra måneder.

Dertil kommer en bøde på 14.000 kroner for to gange at køre i bil uden kørekort - nemlig i forbindelse med de to indbrud.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere