Bombe-joker: Jeg ville lave sjov med ungdommen

Den 57-årige kvinde, der for sjov truede med en bombe i lufthavnen, ville bare 'lave lidt sjov med ungdommen'. Nu er hun dømt

Ti dages betinget fængsel. Det er hvad det kan koste at være lidt for morsom, når man skal ud at flyve.

En 57-årig kvinde er netop blevet idømt ti dages betinget fængsel for at have truet med at have en bombe med i tasken i Københavns Lufthavn. Det afgjorde Københavns Byret for kort tid siden.

Selvom kvinden ifølge straffeloven kunne risikere helt op til to års fængsel, valgte dommeren at straffe hende med ti dages betinget dom for 'at lave sjov med ungdommen'.

Kvindens morsomheder blev ytret ved sikkerhedstjekket i lufthavnen, hvor hun sagde, at hendes mobiltelefon i virkeligheden var en bombe.

'Min mand siger jeg er en bombe i sig selv'
- Jeg lægger lige min bombe her, sagde kvinden, da han lagde sin telefon på sin taske på rullebåndet.

Da sikkerhedsvagten påpegede, at det var en dårlig spøg, og det var forbudt at sige dette ord, fortsatte kvinden:

- Hvorfor det? Det er jo bare en bombe.

Vagten påpegede fortsat, at kvinden bevægede sig på grænsen af det tilladte, men hun svarede blot:

- Jeg vil jo bare lave lidt sjov med ungdommen. I skal ikke bestemme, hvad jeg må. Min mand siger, jeg er en bombe i sig selv, fortsatte hun ufortrødent.

Under retssagen i dag kom det frem, at kvinden havde sagt ordet 'bombe' mindst otte gange. Først efter fjerde gang gav hun udtryk for, at det var en spøg.

Stak af i taxa
Da hun endelig blev hevet til side af sikkerhedspersonalet, blev hun i første omgang angiveligt fornærmet. Hun blev dernæst sat i et hjørne for at vente på politiet, men i stedet forsøgte hun at stikke af i en taxa, som dog hurtigt blev omringet af politiet. Hun blev efterfølgende anholdt og lagt i håndjern på bagsædet af en politibil.

Flere vidner fortalte i retten i dag, at kvinden opførte sig lettere psykotisk i lufthavnen, hvor hun var på vej til Aalborg. Kvinden havde, ligesom i april da sagen rigtigt skulle have været afgjort, valgt ikke at dukke op i retten.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere