To henrettet i Kina for handel med børn

I Kina er to personer blevet henrettet for bortførelse og senere handel med børn. Særligt blandt bønder er efterspørgslen stor efter kidnappede drenge

To personer er blevet henrettet i Kina for at bortføre børn fra deres familier og dernæst sælge dem. Det beretter det officielle kinesiske nyhedsbureau, Xinhua.

Det drejer som om to personer på henholdsvis 55 og 27 år, som er blevet dømt for at sælge de bortførte børn til særligt barnløse bondefamilier, der har brug for drenge.

Den ældste af de to henrettede er blevet fundet skyldig i at bortføre i alt ni børn i perioden fra 1999 til 2005. Kun fem af børnene er blevet genforenet med deres forældre.

- Resten er blevet befriet af politiet, men har ikke fundet deres forældre, lyder det i en erklæring fra den kinesiske højesteret.

Den anden henrettede er blevet dømt for bortførelse af seks børn - én af disse mangler stadig at finde sine forældre.

I Kina er det et stigende problem, at bortførte børn bliver brugt som handelsvare. Hundreder eller sågar tusinder forsvinder således hver år fra deres forældre.

Ud over at blive solgt til bønder er efterspørgslen efter børnene stor blandt kriminelle bander, der særligt bruger dem som tiggere.

Siden april har det kinesiske politi befriet i alt 2008 bortførte børn.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere