Dødsdømte nordmænd får dom tirsdag

Tjolstov Moland og Joshua French ankede den femdobbelte dødsdom, som de fik i september. Rettergangen har været en farce

De to dødsdømte nordmænd Tjostolv Moland (tv) og Joshua French har fremstå kølige og fattede under retssagen i Congo. Men oven på malaria og kraftig  medicin begyndte Moland at tale i vildelse under retsmødet i Kisangani dag. (All Over Press)
De to dødsdømte nordmænd Tjostolv Moland (tv) og Joshua French har fremstå kølige og fattede under retssagen i Congo. Men oven på malaria og kraftig medicin begyndte Moland at tale i vildelse under retsmødet i Kisangani dag. (All Over Press)

I september modtog nordmændene Tjolstov Moland og Joshua French hver en femdobbelt dødsdom under højlydte klapsalver fra publikum i retssalen Congo, hvor udover spionage var sigtet for mord på deres afrikanske chauffør.

De ankede herefter dommen, og nu skriver vg.no, at nordmændene ventes at få deres endelige dom på tirsdag.

Det skriver de drabtiltaltes congolesiske forsvarer André Kibambe i en sms til den norske netavis.

'Jeg tror ikke, at der kommer en dom før på tirsdag', skriver han.

Skulle have halsen skåret over
De seneste forlydender gik ellers på, at dommen skulle komme allerede på lørdag.

Tjolstov Moland og Joshua French påstår, via deres advokat André Kibambe, at myndighederne i Kinhasa, Congo, er begyndt at blande sig i sagen, der hele vejen igennem har været én lang farce.

Blandt andet er de tidligere blevet omringet af ophidsede unge mænd uden for retssalen, som råbte 'finish, finish', mens de med fagter viste, at nordmændene skulle have skåret halsen over.

Desuden har dommeren nægtet dem en tolk til at oversætte den dom, som de fik tilbage i september.

Uskyldigt dømt
Tjolstov Moland og Joshua French blev i første omgang dømt til drab, drabsforsøg, spionage, væbnet røveri samt forsøg på at danne en kriminel gruppering.

- Denne her sag kan ikke løses juridisk, den må løses politisk. Vi er ikke overraskede over dommen. Vi er uskyldigt dømt, sagde de, inden de ankede dommen.

Retssagen er allerede blevet udskudt adskillige gange. Nu ser det ud til, at domsafsigelsen ligeledes bliver udskudt.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere