Fire års fængsel til hjemmerøvere

En bande på fire hjemmerøvere er idømt henved 16 års fængsel tilsammen for at groft hjemmerøveri mod ægtepar i Herfølge.

Firebanden bag et groft hjemmerøveri mod et ægtepar i Herfølge sidste år blev torsdag idømt mellem tre og fire et halvt års ved Retten i Roskilde. Det skriver Sjællandske Medier.

Kvartettens leder, Henrik Eriksen, fik den strengeste straf på fire et halvt års fængsel, mens gruppens chauffør fik tre års fængsel.

De to havde slået pjalterne sammen med to litauere, og retten kvitterede med fire års fængsel samt efterfølgende udvisninger til dem begge for deres rolle i det væbnede frontalangreb på ægteparrets bopæl.

Røverne brugte oversavede haglgeværer og knive til at true parret til passivitet. Alligevel bandt røverne deres ofres ansigter ind i gaffatape, surrede dem fast til et møbel og spærrede dem inde på badeværelset i flere timer, mens de lænsede huset for værdier.

Med straffen på de godt og vel fire års fængsel til kvartetten har Retten i Roskilde understreget røveriets usædvanlige grovhed.

I sidste uge viste en redegørelse fra Rigsadvokaten, at hjemmerøverier normalt takseres til op mod tre års fængsel, hvis der ikke er såkaldt "skærpende omstændigheder" som eksempelvis brug af vold.

Redegørelsen viste også, at landets domstole straffer hjemmerøverier grovere end røverier i al almindelighed.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere