Voldtog lille søn og datter i årevis

Far tvang os til sex og til at se hinanden blive misbrugt - rystende vidneudsagn fra to søskende i Østre Landsret

Den 38-årige Jan på anklagebænken i Østre Landsret. (Tegning: Jørgen Bitsch)
Den 38-årige Jan på anklagebænken i Østre Landsret. (Tegning: Jørgen Bitsch)
Hans datter var blot tre år gammel, da han første gang forgreb sig på hende. Hans søn var fire år.

De seksuelle overgreb stod på i fem rædselsfulde år, og i dag siger datteren, at hun intet andet husker fra sin barndom end det.

Hun husker, at hendes far gramsede hende i skridtet og fik hende til at sutte på sit lem. Hun husker, at han trængte op i hende, mens hendes storebror blev tvunget til at se på. Hun husker, at hun blev tvunget til at se sin egen far have analt samleje med hendes lillebror.

Lang mareridtsliste
Desværre er listen med de mareridtsagtige overgreb endnu længere.

Flere gange blev de to små søskende tvunget til at se den anden blive voldtaget, hvis de da ikke ’fik lov’ til at sidde i et tilstødende lokale og vente på, at turen kom til dem.

I går blev deres nu 38-årige far -  Jan -  fremstillet i Østre Landsret. Ved retten i Glostrup blev han i sommer kendt skyldig i overgrebene på to af sine fem børn og tillige skyldig i at have forgrebet sig på en tredje pige.

I bad med 12-årig
Retten fandt absolut ingen formildende omstændigheder og idømte ham tre et halvt års fængsel for de seksuelle overgreb. Men han ankede sagen til landsretten, fordi han nægter sig skyldig. Nu håber han på frifindelse, mens anklageren forlanger en endnu strengere straf.

Overgrebene fandt ifølge børnene sted, fra deres forældre blev skilt i 1993 og til august 1998. Hver eneste gang var det i faderens hjem. Efter skilsmissen boede han mange forskellige steder i Hvidovre, Rødovre og Herlev.

Ifølge børnenes forklaring truede faderen med at gøre noget grimt ved deres mor, hvis de afslørede misbruget. Det fik dem til at holde på den uhyggelige hemmelighed i årevis.

En tredje pige, dengang 12 år, som den 38-årige også er sigtet for at have forulempet, er blevet videoafhørt, og afhøringen vil en af de kommende dage blive afspillet i retten.

Ifølge anklageskriftet sæbede Jan hende ind, mens de begge var i brusebad, og han stak en finger ind mellem hendes skamlæber.

38-årig: Grotesk sag
Da den 38-årige jan i går skulle give sin version af sagen, påstod han blandt andet, at børnene ikke ville hjem til deres mor og hendes nye kæreste, når de havde været hos ham.

– Det her er en grotesk sag. Jeg har ikke set børnene i ti år, sagde faderen i retten. Han rystede flere gange på hovedet over anklagerne.

Den 38-årige mand er ikke tidligere dømt for noget lignende, men han har siddet i fængsel for overtrædelse af færdselsloven.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere