Børnevoldtægter for gamle til dom

Den 38-årige familiefar, der står tiltalt for årelangt seksuelt misbrug af sine to børn, står til knap fire år. Men forsvareren mener, at sagen er forældet

Manden nægter anklagerne om misbrug af sine børn.(Tegning: Jørgen Bitsch)
Manden nægter anklagerne om misbrug af sine børn.(Tegning: Jørgen Bitsch)

ØSTRE LANDSRET (ekstrabladet.dk): Han tvang dem til at se på, når han voldtog dem på skift, og igennem fem grusomme år var seksuelle overgreb på søskendeparret stort set hverdagen fra de kun var tre og fire år gamle. Sådan lyder i hvert fald anklagerne mod en i dag 38-årig familiefar til fem, der står tiltalt for årelangt seksuelt misbrug af sine to små børn.

Sagen forældet
Manden, der i sommer blev i dømt tre et halvt års fængsel i byretten, står nu til en skærpelse af straffen, da anklageren kræver fængsel i 3 år og ni måneder. Omvendt mener forsvareren at sagen, med henvisning til at overgrebene skulle være fundet sted i 1990'erne, er så forældet, at manden bør pure frifindes.

Manden har hele tiden nægtet sig skyldig og ankede i sin tid byrettens dom.

Truede med at skade mor
- Det her er en grotesk sag. Jeg har ikke set børnene i ti år, sagde familiefaderen i retten og rystede samtidig flere gange på hovedet over anklagerne.

Overgrebene startede da manden blev skilt fra børnenes mor og altid i faderens hjem på Hvidovre-kanten. Manden truede børnene med at skade deres mor, hvis de sladrede, og der skulle gå helt til pigen var 15 år, før hun betroede sig til en pædagog.

Kastede op i retten
Under retssagen har begge børn, der i dag er 18 og 19 år, vidnet i retten. Da pigen fortalte om sin forfærdelige barndom, hvor det eneste hun erindrer er faderens seksuelle overgreb, måtte hun til sidst styrte ud på toilettet og kaste op om erindringen af sine barndomsminder.

Manden sad helt rolig og afslappet i retten her til formiddag, inden dommerne trak sig tilbage til votering.

Dommen falder kl. 13.30. ekstrabladet.dk følger sagen...

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere