Interpol efterlyser pædofil i Danmark

Det er grundet mandens højde, at amerikansk politi frygter, at en høj serie-pædofil er flygtet til Danmark, hvor han bedre kan gemme sig i mængden af 'høje danskere'

Den 38-årige John E. Hamilton vejer 129 kilo og er 1,9 meter høj.(Foto: Interpol)
Den 38-årige John E. Hamilton vejer 129 kilo og er 1,9 meter høj.(Foto: Interpol)

En amerikansk statsborger er flygtet fra sin hjemby i det nordlige Virginia - selvom han reelt burde sidde bag tremmer dømt for overgreb mod børn igennem de sidste tyve år - og de amerikanske myndigheder mener, at den 38-årige John E. Hamilton meget vel kan befinde sig i Danmark.

Ikke mindst på grund af mandens udsædvanlige højde, hvor 129 kilo fordeler sig på hele 1,9 meter.

- Danmark er det oplagte gemmested, fordi han med sine 1,9 meter meget nemt kan gemme sig blandt de noget højere danskere, lyder det ifølge Interpol, som har efterlyst manden over hele verden.

Flygtede til Tyskland
Hamilton skulle være mødt op i retten den 7. oktober for at erklære sig skyldig, men til stor ærgelse for de mange ofre, som også var mødt frem for at høre deres krænker erkende sine forbrydelser, dukkede Hamilton aldrig op. Hjulpet godt på vej af sin mor, der blandt andet sørgede for penge, var John E. Hamilton og moderen rejst til Tyskland allerede i september. Efterfølgende vendte moderen hjem til USA. Hamilton gjorde ikke.

Ifølge Interpol er han sidst set i Frankfurt Lufthavn den 8. september og formodes nu eventuelt at været taget videre til Danmark.

Adgang til børn som baskettræner
John E. Hamilton var igennem tyve år lokal basketball-træner for en masse unge drenge i Fort Hunt Area i Virginia. Vellidt og kendt som en mand, forældrene trygt kunne overlade deres børn til. Men i virkeligheden levede han et dobbeltliv.

Misbrugt så John med ny dreng
I begyndelsen af 2009 afslørede en ung 24-årig mand dog Hamiltons årelange misbrug af unge drenge. Den 24-årige spottede sin gamle baskettræner i et supermarked med en meget ung knægt, og dét syn fik manden til endelig at stå frem og anmelde John E. Hamilton til politiet for i en periode over fire måneder at have misbrugt den 24-årige, som dengang i 1997 kun var 12 år.

Mindst ti misbrugt
Hamilton blev anholdt i maj 2009 og sigtet for voldsomme seksuelle overgreb og for tre forhold, hvor han har misbrugt børn på baggrund af sit betroede forhold som lærer.

Mindst ti ofre er efterfølgende dukket op og har nu fortalt deres historie og anmeldt John E. Hamilton. Politiet er dog sikre på, at der er langt flere unge personer, som er blevet misbrugt af Hamilton gennem årene.

1 af 2 John Edward Hamilton er efterlyst af Interpol for grove seksuelle overgreb mod børn.(Foto: Interpol)
2 af 2 Den 38-årige John E. Hamilton vejer 129 kilo og er 1,9 meter høj.(Foto: Interpol)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere