Camillas sag står til afvisning

Ny bevisførelse kan føre til frikendelse af den udleverede dansker - retsmøde i næste uge

Der er retsmøde i Camilla Broes sag allerede 1. december. (Foto: Thomas Sjørup)
Der er retsmøde i Camilla Broes sag allerede 1. december. (Foto: Thomas Sjørup)

- Jeg er meget fortrøstningsfuld, siger Camilla Broe fra sin celle i Miami.

Glæden skyldes, at den 42-årige alenemor måske allerede 1. december kan vende tilbage til friheden. I hvert fald hvis det står til hendes amerikanske forsvarer, Theresa Van Vliet.

Og noget tyder på, at dommeren ved den føderale domstol i Miami, Edwin G. Torres, er villig til at overveje, hvorvidt anklagerne mod danskeren overhovedet kan bære en retssag.

Var villig til at være agent
Dommeren har netop indkaldt til et retsmøde tirsdag d. 1. december kl. 9.00 lokal tid, hvor blandt andre Broes tidligere forsvarer Michael J. Rosen er indkaldt som vidne ved mødet, der foregår ved Magistrates Court i Miami.

Ekstra Bladet kunne 20. november som første danske medie afsløre, at en korrespondance fra 2001 mellem Rosen og den daværende anklager Weinstein viste, at Broe dengang indrømmede kendskab til ekskæresten Fernando Tonellis narkokriminalitet – men også at Broe tilsyneladende var villig til at samarbejde med de amerikanske myndigheder som hemmelig agent.

Hidtil har den føderale anklagemyndighed fastholdt, at Broe flygtede hjem til Danmark efter narkopolitiets første henvendelser i 2001 og altså ikke var villig til at samarbejde. Og nu får Broe altså mulighed for at prøve sin påstand om samarbejdsvilje foran en dommer.

Mulighed for appel
Uanset hvad udfaldet af mødet på tirsdag bliver, kan afgørelsen appelleres af enten forsvarer eller anklager. Derfor regner hverken Camilla eller hendes forsvarer realistisk set med, at sagen om smugling af 106.000 ecstasy-piller i slutningen af 1990’erne afsluttes tirsdag formiddag.

- Hvis dommeren afviser sagen, regner jeg med, at han vil appellere kendelsen, vurderer Broes danske forsvarer, Michael Juul Eriksen.

- Men det er en interessant udvikling, siger Eriksen til Ekstra Bladet.Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere