Her bliver storsvindleren anholdt på hotellet

Se videoen, hvor den 29-årige eftersøgte storsvindler Martin Matthiasen bliver anholdt på sit hotelværese. Han bliver nu udleveret til Danmark inden for få dage

Martin Matthiasen under thailandsk politis pressefremvisning af den 29-årige dansker. (Foto: Khaosod Newspaper)
Martin Matthiasen under thailandsk politis pressefremvisning af den 29-årige dansker. (Foto: Khaosod Newspaper)

Anholdelsen af den 29-årige Martin Matthiasen fandt sted på hans værelse på Hotel Emporium i Bangkok. Trods et rend af politifolk, der strømmede ind og ransagede værelset, foregik anholdelsen uden større dramatik.

Thailandsk politi har offentliggjort en video af selve anholdelsen. Her kan man blandt andet se de mange penge - ca. 1,1 millionske thailandske bath i rede kontanter blive hevet ud af pengeskabet på hotelværelset.

På videoen fremtræder danskeren både afslappet og smilende. Ikke mindst til politiets 'pressefremvisning' af den mangeårige efterlyste Matthiasen.

Skygget i flere dage
Thailandske myndigheder var på sporet af den efterlyste dansker Martin Matthiasen i dagevis før de slog til mod ham. Faktisk havde de skygget danskeren i flere dage, da politi og immigrationsmyndigheder anholdt den momssvindelsigtede dansker på Hotel Emporium i Bangkok.

- Han blev genkendt ud fra den efterlysning, vi har haft liggende hos Interpol siden 2005. Det er dygtigt politiarbejde fra Thailands side, siger Hans Jakob Folker, vicestatsadvokat ved statsadvokaturen for særlig økonomisk kriminalitet til ekstrabladet.dk.

Ved anholdelsen erkendte Martin Matthiasen, at det var den rigtige mand, politiet havde fået fat på. Folker ved dog ikke, hvad danskeren ellers har sagt under afhøringen.

Udleveres til Danmark snarest
Martin Matthiasen har siden 2005 været sigtet i en af danmarkshistoriens største sager om momssvindel. Han skal have snydt den danske stat for op mod 180 millioner kroner for fiktive handler med blandt andet mobiltelefoner.

- Det er en stor fangst. Det bliver fint at få afsluttet denne sag, siger Folker. I forvejen er syv mand dømt i sagen.

Vicestatsadvokaten regner med, at Martin Matthiasen kommer til Danmark i løbet af då dage.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere