Travlhed havde nær kostet 10-årig livet

Travlhed i Midtjylland betød, at ambulancen kom sent frem til svømmehal i Hammel, hvor 10-årig var ved at drukne. Han blev reddet, inden ambulancen kom

To ambulancer med base i Hammel og Hinnerup var begge optaget af andre opgaver, da Falck mandag formiddag blev tilkaldt til en drukneulykke i Hammel Svømmehal.

Det er ifølge Falck forklaringen på, at ambulancen beklageligvis var næsten en halv time undervejs. I den tid lykkedes det livreddere og lærere at genoplive den 10-årige Andreas Bach-Valeur, og det påskønner Falck.

Driftschef Thomas Dietz fra Falck roser personalet i svømmehallen og oplyser, at Falck blev alarmeret klokken 08:59 og sendte en ambulance fra en position nord for Ans. Samtidig blev en lægeambulance tilkaldt fra Silkeborg. Denne blev senere afmeldt, da en nærmere lægeambulance blev ledig og tilkaldt. Den ankom til svømmehallen klokken 09:19. På det tidspunkt var drengen forlængst genoplivet.

Først klokken 09:29 ankom ambulancen fra Ans-området.

- Hinnerup og Hammel har normalt hver en ambulance i beredskab. Men de var begge optaget af sygekørsel og en udrykning. Derfor sendte vi ambulancen fra Ans. Havde ambulancen i Hammel været ledig, ville vi have været fremme på under fem minutter, siger Thomas Dietz.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere