Ambulance kom til druknet dreng efter en halv time

Ambulance var en halv time om at nå frem til druknet 10-årig dreng i Hammel Svømmehal. Falck vil nu undersøge, hvorfor der gik så lang tid

Forældrene til den 10-årige Andreas Bach-Valeur, der druknede og blev genoplivet i Hammel Svømmehal, undrer sig over, at det tog Falck næsten en halv time at nå frem.

- Vi har da skænket det en tanke, om vi skulle klage, men det hjælper jo ikke noget, resignerer Niels Bach-Valeur over for Århus Stiftstidende.

Ulykken skete umiddelbart før klokken ni om morgenen, og svømmehallens personale ringede omgående til Falck. Ifølge avisens oplysninger måtte der rekvireres en ambulance fra Falck-stationen i Viborg. En lægeambulance, der på ulykkestidspunktet var i Ans, blev sendt til svømmehallen i Hammel.

Her havde lærere og livreddere fået liv i drengen. Begge lærere havde netop været på genoplivningskursus, og det viste sig at være af afgørende betydning, idet lægeambulancen først nåede frem kort før klokken halv ti.

Hos Falck oplyser vagtcentralchef Thomas Dietz over for avisen, at opkaldet fra svømmehallen indløb kl. 08.59.

- Jeg kan bekræfte, at ambulancen var i Hammel klokken 09.24, og det er selvfølgelig beklageligt. Der var ingen ambulance i Hammel, men jeg ved ikke hvorfor, siger Thomas Dietz.

Han vil nu undersøge, hvorfor det tog næsten en halv time for en ambulance at nå frem.

- Det er aldrig rart at skulle vente på en ambulance, uanset om det tager fem minutter eller en halv time, siger Thomas Dietz til Århus Stiftstidende.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere