Tre rumænere efterlyst for kvindehandel

Dommer har afsagt fængslingskendelse på tre personer, der mistænkes for at have tvunget kvinder til prostitution i København

I en stor sag om handel med prostituerede på Vesterbro i København har Interpol udsendt efterlysninger af tre mistænkte rumænske statsborgere.

I forvejen sidder tre varetægtsfængslet efter en større planlagt aktion tilbage i september, men en dommer har afsagt kendelser om, at de tre også bør fængsles. Derefter er der udstedt en europæisk arrestordre, og Interpol er altså også blevet orienteret.

De efterlyste er to 39-årige mænd og en kvinde på 29.

- Aktionen i september skete efter lang tids efterforskning mod rumænske prostituerede, der trak på Halmtorvet, Skelbækgade og andre steder på Vesterbro, siger vicepolitiinspektør Ove Dahl i Københavns Politi.

Med aflytninger, observationer og skygninger skaffede politiet materiale om sagen, inden en halv snes kvinder blev anholdt og afhørt.

Sigtelsen mod de tre er rejst efter straffelovens bestemmelse om menneskehandel, hvor kvinder udnyttes til prostitution ved hjælp af trusler, tvang eller andre metoder.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere