Bandefolk ville sprænge AK81 og HA i luften

Tre bandemedlemmer fra Mjølnerparken havde planer om at bruge en fjernstyret bombe mod rockerne i bandekrigen. Sprængstoffet var 'løst' - men de står til livstid

Nogle af de våben, som blev fundet i lejligheden i Haraldsgade. (Foto: Thomas Sjørup)
Nogle af de våben, som blev fundet i lejligheden i Haraldsgade. (Foto: Thomas Sjørup)

KØBENHAVNS BYRET (ekstrabladet.dk): I en retssag, hvor tre unge mænd på 22, 24 og 25 år er tiltalt for brud på våbenloven og for forsøg på at fremstille en bombe, kom det i dag frem, at de tre mænd, der alle har anden etnisk baggrund, havde tænkt sig at bruge et større antal våben og en fjernstyret bombe mod AK81 og Hells Angels. Det hævdede anklageren i sagen i byretten.

Ville i krig mod AK81
Politiassistent John Petersen fra Nationalt Efterforskningscenter (NEC) ved Rigspolitiet forklarede, at de tre tiltalte efter politiets opfattelse alle var medlemmer af banden fra Mjølnerparken, og at Mjølnerparken ligger i konflikt med Hells Angels og støttegruppen AK81.

Det er tidligere kommet frem i sagen, at en af de tiltalte har skrevet et brev fra fængslet, hvor han tilkendegav, at han gerne ville gå i krig mod AK81, der er rockernes støttegruppe blandt unge.

Manden udtalte dog i dag i retten, at han aldrig havde haft kendskab til en fraktion ved navn Mjølnerparken.

Havde våbenlager i lejlighed
De tre tiltalte, blev anholdt efter en politiindtrængning i lejligheden i Haraldsgade på Nørrebro kl. 05 om morgenen den 6. september - en af dem dog først i foråret som følge af ransagningen. Det var naboer som havde set mændene slæbe store tasker af våben op i lejligheden.

Og der var da også rigeligt at komme efter. Politiet beslaglade ikke mindre end 17 våben blandt andet maskinpistoler, en Kalashnikov-riffel, to danske militære automatrifler, en pumpgun og et oversavet jagtgevær. Desuden fandt man bombetelefoner, hvor sprængstof var blevet tilsluttet mobiltelefoner, som fungerede som udløsere.

Står til livstid for 'løst' sprængstof
Alle har nægtet sig skyldige i anklagerne mod dem. Desuden er det også kommet frem, at der var tale om såkaldt 'blindt' plastik sprængstof - altså sprængstof som ikke var ægte. Anklageren slår dog på, at de tiltalte gik ud fra, at der var tale om ægte brændstof og derfor havde til hensigt at dræbe.

De unge mænd står til livstid, hvis de bliver dømt for anklagepunktet om at have fremstillet en fjernbetjent bombe.

Oprindeligt skulle der falde dom i sagen senere i dag, men det er muligt, det rykkes til den 4. december på grund af forsinkelser.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere