Syg af fængsel: 144.000 kr. i erstatning

Tre en halv måneds varetægtsfængsel gjorde en uskyldig 48-årig mand psykisk syg. Nu får han erstatning på 144.000 kroner

En 48-årig mand, der i 2006 blev frifundet for at have sexkrænket en udviklingshæmmet papsøn, skal have 144.000 kroner i erstatning for de psykiske lidelser, han fik, mens sagen stod på. Det afgjorde Højesteret tirsdag.

Manden sad varetægtsfængslet i tre en halv måned, mens han ventede på, at sagen kom for retten. I løbet af den tid fik han posttraumatisk stress med en invalideringsgrad på 20 procent.

Højesteret afgørelse er en stadfæstelse af en tidligere dom fra landsretten. Manden var dog ikke tilfreds med det beløb, og han krævede derfor yderligere 450.000 kroner i erstatning, hvilket Højesteret altså afslog.

Mens erstatningssagen har bevæget sig gennem retssystemet, skete der det helt usædvanlige, at den samme mand i år blev frifundet i endnu en sag om krænkelser af børn, denne gang hans egen søn.

Manden blev ved den lejlighed frifundet, selv om alle juridiske dommere ville dømme ham, men et flertal blandt nævningerne stemte for frifindelse.

Den 48-årige mand undervejs hævdet, at han er offer for en hævngerrig ekskæreste.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere