JP-terrorsigtets bror: Han er uskyldig

Mens 48-årige Tahawwur Rana sidder fængslet i USA, sigtet for terrorplaner mod Jyllands-Posten, taler hans bror for første gang om sagen. - Anklagerne mod ham er falske, siger Abbas Rana

Det bliver 2. december afgjort, om Tahawwur Rana kan løslades mod kaution. Hans bagland har kapital til at betale en million dollars. (Foto: Ekstra Bladet)
Det bliver 2. december afgjort, om Tahawwur Rana kan løslades mod kaution. Hans bagland har kapital til at betale en million dollars. (Foto: Ekstra Bladet)

Mens canadiske Tahawwur Rana sidder fængslet i Chicago, sigtet for i samarbejde med amerikaneren David Headley at udpønse terrorplaner mod bl.a. Jyllands-Posten i København, kæmper hans familie for at vise verden et andet billede af den 48-årige mand med pakistansk baggrund.

Ranas lillebror, Abbas Rana, er journalist på den canadiske avis The Hill Times, og han udtaler sig nu for første gang om sagen.

Det gør han i en klumme i avisen, som er skrevet af avisens ejer, Jim Creskey, og bærer titlen 'Derfor støtter The Hill Times sin reporter, Abbas Rana'.

75-årig far på hospitalet efter terror-anklager
I klummen undrer Creskey sig over, hvorfor de fleste internationale medier skriver om Tahawwur Rana som om han er skyldig, før der er faldet dom, og udtrykker sin støtte til familien, 'der befinder sig i et mareridt'.

Læs også: Nye anholdelser i JP-terrorsag.

Han skriver endvidere, at nyheden om anklagerne mod Tahawwur Rana har sendt famliens 75-årige far, Wali Rana, som har et svagt helbred, på hospitalet.

- For de af os, som kender Abbas Rana som kollega, er det smertefuldt at overvære, hvordan artiklerne ødelægger livet for så mange slægtninge, skriver Jim Creskey.

En mand af integritet
Han citerer Abbas Rana beskrivelse af sagen mod sin bror således:

- Efter min bedste overbevisning er anklagerne falske. Jeg kender min bror. Jeg elsker min bror. Han er en mand af integritet, han er ærlig og han er en hårdtarbejdende person.

Abbas Rana har arbejdet på avisen i syv år.

Tahawwur Rana og 49-årige David Headley er, udover anklager om et terror-komplot mod Jyllands-Posten, sat i forbindelse med terrorangrebet i Mumbai i Indien for et år siden.

Angrebet efterlod 166 mennesker døde.

1 af 2 Iført orange kedeldragt og briller forholdt den 48-årige canadiske statsborger Tahawwur Hussain Rana sig roligt under en tidligere høring i den opsigtvækkende sag om terrorplaner mod Morgenavisen Jyllands-Posten. Under høringen beklagede den terrorsigtede forretningsmand sig over smerter i skulder og ryg, mens han ikke reagerede på anklagerens krav om fortsat fængsling. Rana menes at være pengemanden bag planerne om at angribe Jyllands-Posten. Ifølge anklageskriftet skulle han have finansieret blandt andet rejser for den anden sigtede i sagen, David Coleman Headley, der i flere omgange har været i Danmark, hvor han blandt andet filmede Jyllands-Postens kontorer i København og Århus./ritzau/ (Lou Chuckman/AP/POLFOTO)
2 af 2 Det bliver 2. december afgjort, om Tahawwur Rana kan løslades mod kaution. Hans bagland har kapital til at betale en million dollars. (Foto: Ekstra Bladet)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere