Betjent står til fyring efter racismedom

Rasende ord på privat blog på nettet gør politiassistent fra København uværdig til jobbet, mener Rigspolitiet.

En racisme-dømt betjent er ikke værdig til at være med i politiet, mener cheferneFoto: EB/epn
En racisme-dømt betjent er ikke værdig til at være med i politiet, mener cheferneFoto: EB/epn

Justitsministeriet er på vej til at fyre en politiassistent, fordi hun blev dømt for at skrive racistiske bemærkninger i en blog på nettet.

Retten har straffet den 34-årige kvinde med 10 dagbøder á 400 kroner, og både Københavns Politi og Rigspolitiet mener, at sagen gør hende uværdig til at fortsætte i jobbet.

- Jeg har begået en kæmpefejl, men jeg føler, at jeg bliver straffet urimeligt hårdt for det, siger politiassistenten.

"Fucking perkere," skrev hun blandt andet på sin private hjemmeside i februar 2008, da en friweekend igen var blevet inddraget. Landet over var der i skolernes vinterferie masser af brande, og politiassistenten spruttede af raseri.

På Station Amager - kvindens arbejdsplads - er vicepolitikommissær Henrik Borris Jensen kritisk. I stedet for en afskedigelse burde sagen afgøres med en disciplinær straf som for eksempel en bøde eller en advarsel, mener han.

- Den sag var aldrig blevet rejst, hvis hun ikke var politimand. Den har i høj grad noget med hendes arbejde at gøre, siger vicepolitikommissæren.

I en lignende sag fra august 2009 morede betjente fra Københavns Vestegn sig over, at polske fodboldfans fik tæsk på Brøndby Stadion. "He he, endelig nogle fodboldtosser, som ville noget og ikke stak halen mellem benene, når de så politiet... det fortryder nogle af dem nok i dag :-)", skrev en betjent på Facebook.

Betjentene fik en skideballe, men ellers fik sagen ikke konsekvenser, siger chefpolitiinspektør Ib Meng.

- For det første blev der aldrig rejst sigtelse mod betjentene, og for det andet var deres kommentarer ikke racistiske, siger Meng.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere