Marsvine-mishandlere slipper for tremmer

De seks unge mænd, der stod anklaget for at have brændt og dræbt et marsvin, er alle kendt skyldige. Men de slipper med betingede domme.

6 unge mænd er netop blevet dømt skyldige i dyrplageri, efter at de sidste sommer satte ild til et marsvin. Men de slipper med betingede straffe.
6 unge mænd er netop blevet dømt skyldige i dyrplageri, efter at de sidste sommer satte ild til et marsvin. Men de slipper med betingede straffe.

Byretten i Aalborg har netop afsagt dom over seks unge, der stod anklaget for at have sat ild til et marsvin og dræbt det med en totenschläger. De slipper alle med betinget fængsel.

De seks mænd hældte i sommeren 2008 tændvæske over et marsvin, satte ild til det og lod det løbe skrigende rundt, mens de slog efter det med køller. Til sidst dræbte de dyret med en teleskop-kølle, en såkaldt totenschläger.

De dømte er mellem 16 og 21 år. Den yngste er 16, to af dem er 18, to er 19 og den ældste er 21.

Hovedgerningsmand får 40 dage betinget
De tre yngste af de anklagede får hver 20 dages betinget fængsel. De to medskyldige på 19 år får 30 dage, mens den 21-årige får 40 dage. Det var ham, der hældte benzin over dyret, antændte det og siden slog det ihjel.

Alle seks får en bøde på 1.000 kroner oveni.

Anmelder: helt latterlig dom

Anklager Torben Kaufmann havde krævet ubetingede domme til alle seks - samt frakendelse af retten til at have med dyr at gøre. Alligevel finder han, at straffen viser noget væsentligt:

- Dels er de alle fundet skyldige, også dem, der bare kiggede på. Og så har vi fået slået fast, at det også er til fængsel, siger Torben Kaufmann til ekstrabladet.dk.

- I dommen er der så lagt vægt på deres alder, og at det er et enkeltstående tilfælde. Nu må Statsadvokaten så finde ud af, om der er anledning til at anke sagen, siger han.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere