Marsvine-brændere kan ende bag tremmer

Seks unge sidder i dag bænket i byretten i Aalborg, anklaget for at sætte ild til et marsvin og slå det ihjel med en totenschlæger. De risikerer op til tre måneders fængsel

Først tog de det lille, grå marsvin op af den gule spand. Så hældte de benzin på det, satte ild til og lod marsvinet løbe skrigende hen ad jorden. Imens slog de efter det en teleskop-knipppel, også kaldet totenschhlæger.

Mandag sidder seks unge mænd på anklagebænken i byretten i Aalborg, anklaget for dyrplageriet mod et marsvin i sommeren 2008. En mishandling, som de unge selv filmede med mobiltelefonen og lagde på nettet.

Der forventes dom i sagen kort efter klokken 13.

Vil have alle seks dømt
Anklageren kræver dem idømt ubetinget fængsel - op til tre måneder bag tremmer. Straffen skal ifølge anklageren falde over alle seks, selvom det kun var den ene, der udførte udåden.

- Jeg har lagt op til straffe omkring 3 måneder. Det er udmål efter en sag om noget lammekasteri (kast med lam, red.) sidste år, som faktisk er en af de hårdeste straffe. Og denne sag synes jeg er noget værre, siger anklager Torben Kaufmann til ekstrabladet.dk.

Han mener desuden, at de anklagede skal have frakendt retten til at have med dyr at gøre.

Men den opfattelse deler forsvarsadvokaterne ikke.

-Min klient har ikke været aktiv i forbindelse med afbrændingen og heller ikke været med til at planlægge forløbet, siger Uffe Bro, der er forsvarer for en af de seks unge, til DR Nordjylland.

Bruger kun marsvin til slangefoder
Ekstra Bladet talte i februar i år med flere af de unge, der er anklaget i sagen. Dengang slog de sagen hen:

– Jeg kan sgu da ikke hidse mig op over det. Herrestegud, et dødt marsvin! Reaktionerne er da helt hysteriske, sagde den 19-årige Dennis Strøm Christensen.

Den 18-årige tatovør-lærling M mente også, dyrets død er ligegyldig:

– I øvrigt bruger jeg normalt kun marsvin og kaniner som foder til min slange. Jeg er sgu da ligeglad med et brændt marsvin, fortalte han Ekstra Bladet.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere