Slangetæmmer: marsvine-dom er 'latterlig'

Slangetæmmeren Peter Løve Mark, der anmeldte de seks marsvine-mishandlere til politiet, er fortørnet over, at de slipper med en betinget straf

- Det er helt latterligt. De behandler dyr på den mest grusomme måde, og så bliver de ikke engang frataget retten til selv at have dyr. Det er så latterligt, som det kan være.

Peter Løve Mark er tydeligt skuffet, da ekstrabladet.dk har ham i telefonen kort efter, at der er faldet doom i sagen mod de seks unge, der sidste sommer satte ild til et levende marsvin.

Sender ikke et klart signal
Det var ham, der anmeldte dyremishandlingen til politiet. Og han havde forventet, at de ville få en straf, der kunne mærkes. I stedet slipper de seks nu med betingede domme på mellem 20 og 40 dages fængsel samt en tillægsbøde på 1.000 kroner.

Anklageren havde også krævet, at de unge skulle fratages retten til at omgås dyr, men det blev ikke til en del af strafudmålingen. Til Peter Løve Marks store fortrydelse:

- Det sender jo ikke et signal til folk. Nu kan de beholde de dyr, de har, selvom de har mishandlet et. Jeg håber, den her sag går videre på den ene eller anden måde, siger han.

'Det er ikke naturens gang'
Peter Løve Mark er selv slangetæmmer og fodrer også sine slanger med marsvin. Men for ham er der en klar forskel på det, og så at tænde ild til dyrene:

- Slanger spiser andre dyr, sådan hard et været i tusindvis af år. Så der bliver marsvinet slået ihjel på en naturlig måde. Men det er ikke naturens gang, når man tænder ild til dyret. Det er noget, mennesker gør, forklarer han.

Hvad synes du om dommen? Skulle de være frikendt, eller bør dyremishandling give ubetinget fængsel? Kom med din kommentar her!

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere