Dom over marsvinemishandlere skuffer

Dyrenes Beskyttelse er dybt skuffet over milde straffe til dyremishandlere. Det skal have store konsekvenser, hvis man mishandler dyr, mener foreningen

Betingede domme til seks unge nordjyder for at have mishandlet et marsvin til døde for sjov, vækker dyb skuffelse i Dyrenes Beskyttelse.

Foreningen kalder det en nærmest gratis omgang for marsvinemishandlerne, når de slipper med 20, 30 og 40 dages betinget fængsel samt 1000 kr. i bøde. Straffen får de seks uge mænd for at have sat ild til et levende marsvin og efterfølgende have slået det ihjel med en golfkølle.

- Vi er meget skuffede over, at dommeren ikke fulgte anklager hos Nordjyllands Politis ønske om frihedsstraf på to til tre måneder. Vi havde ønsket, at dommen gav et klart signal om, at det skal have tydelige konsekvenser, hvis man mishandler dyr, siger Britta Riis, direktør hos Dyrenes Beskyttelse.

Hun beklager især, at de unge mænd ikke har fået frataget retten til at have med dyr at gøre i det mindste i en periode.

- Dommen har fået stor medieopmærksomhed. Derfor havde det været godt, hvis budskabet havde gjort det klart, at det har store konsekvenser, hvis man mishandler dyr, siger hun.

Anklagemyndigheden overvejer, om sagen skal ankes til landsretten.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere