Mekaniker dømt for bestikkelse

Endnu en gang har en domstol dømt en mekaniker i bilsynsbranchen for bestikkelse. Mekanikeren truede synsmanden med fyring, hvis han ikke makkede ret

Da indehaveren af et værksted pressede sin synsmand til at godkende 28 knallerter, gjorde han sig skyldig i både stillingsmisbrug og bestikkelse.

Regningen blev mandag udskrevet af Retten i Glostrup, der sendte den 39-årige mekaniker ni måneder i fængsel. Med i den straf er dog også snyd med kontanthjælp og gentagne kørsler uden kørekort.

Det var i 2007, at manden på sit værksted i Høje Taastrup truede synsmanden med, at han ville blive fyret, hvis han ikke godkendte knallerterne uden at tage dem ind til kontrol i synshallen. Det betragtes rent juridisk som at modtage bestikkelse, fordi han på den måde opnåede en arbejdsmæssigt gevinst.

Tidligere er værkstedets anden indehaver også blevet fundet skyldig i at have godkendt fire biler, selvom han ikke var uddannet som synsmand.

Mekanikeren blev samtidig frakendt retten til at have med bilsyn at gøre det næste år. Han valgte at anke straffen til landsretten.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere