Gik lang tur med Kirsten

Alt tyder på, at den helt uskyldige kvinde blev myrdet om bord på hans motorbåd

John Knudsen havde rig lejlighed til at tænke sig om og fortryde sin gerning.  Foto: Kristian Linnemann
John Knudsen havde rig lejlighed til at tænke sig om og fortryde sin gerning. Foto: Kristian Linnemann

Den 44-årige drabssigtede John Knudsens kynisme overgår efterhånden enhver fantasi.

Det ligger nu fast, at han ikke myrdede den 52-årige Kirsten Bay Andersen i affekt –  umiddelbart efter han havde mødt hende på Teaterstien i Haderslev ved totiden om morgenen 26. september.

Tværtimod var John Knudsen så koldblodig, at han helt eller delvist tvang den stakkels kvinde hele vejen ned til sin båd og myrdede hende formentligt om bord på båden.

Det er en vandretur på omkring en kilometer, og John Knudsen havde således masser af tid til at fortryde sin ugerning.

Efterlyser rød bil
– Vi har nu i store træk fået fastlagt John og Kirstens færden forud for drabet. De mødes ved toiletterne på Teaterstien, og der opstår håndgemæng, som vidner tidligere har beskrevet, oplyser vicepolitiinspektør Bent Thuesen til Ekstra Bladet.

Ifølge Bent Thuesen sætter parret kursen mod havnen, hvor John Knudsens båd ligger.

– På et tidspunkt passerer de værtshuset Bjælkehytten i Allégade. Ved lyskrydset ser John Knudsen en rød bil holde. Vi vil meget gerne i kontakt med bilisten for at høre, om han har set de to personer.

John har fortalt om drabet
Ifølge politiinspektøren har John Knudsen beredvilligt fortalt om selve drabet på Kirsten Bay Andersen. Men det er uklart, hvor megen magt den drabssigtede mand har brugt for at tvinge kvinden ned til båden.

– John Knudsen har ikke givet os en detaljeret forklaring på, hvorfor Kirsten Bay Andersen følger med, siger vicekriminalinspektøren.

Har ikke skreget
Heller ikke ruten fra Teaterstien til motorbåden er helt klarlagt –  bortset fra at parret på et tidspunkt har passeret et vejarbejde.

Uanset rute, så har Kirsten dog passeret tæt på Jobcenter Haderslev i Østergade, hvor hun selv havde været til fest, og hvor der stadig var festende kolleger. Men uvist af hvilken grund, har hun tilsyneladende ikke skreget om hjælp.

– Vil det sige, at Kirsten er blevet myrdet om bord på båden?

– Det kan jeg ikke oplyse noget om, da sagen kører for lukkede døre. Når jeg kommer frem med de andre oplysninger nu, så er det kun, fordi vi efterlyser den røde bil og derfor bliver nødt til at sætte sagen i en sammenhæng.

Ingen hjælpere
– John Knudsen har gået med Kirsten omkring en kilometer. Han har altså haft rig lejlighed til at fortryde og opgive sin gerning. Vil det være en skærpende omstændighed, når straffen skal udmåles?

– Jeg forstår dine betragtninger. Men det vil jeg ikke udtale mig om nu. Det må være juristernes afgørelse, siger Bent Thuesen.

De nye oplysninger om vandreturen afliver dermed definitivt rygterne om, at den 44-årige gerningsmand havde hjælpere til at bære liget af Kirsten Bay fra et muligt drabssted i midtbyen og ned til båden.

Retssagen mod John Knudsen ventes at gå i gang om et halvt til et helt år.

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 John Knudsen havde rig lejlighed til at tænke sig om og fortryde sin gerning. Foto: Kristian Linnemann

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere