Vi vil beskytte os med baseballbat

Baseballbats og andre våben er et hit, når vi skal forsvare vores hjem.

Det er lovligt, at bruge baseballbat til at spille baseball med, men det er ikke meninge, at det skal ligge fremme med det formål at banke folk, siger politiet. (Arkiv:POLFOTO)
Det er lovligt, at bruge baseballbat til at spille baseball med, men det er ikke meninge, at det skal ligge fremme med det formål at banke folk, siger politiet. (Arkiv:POLFOTO)

Et ordentligt slag i siden med et baseballbat eller et kraftigt sprøjt med en peberspray.

Vi er klar til at forsvare os selv og vores egen ejendele, viser en ny meningsmåling, som Wilke har foretaget for Nyhedsbureauet Newspaq.

8,5 procent af de adspurgte har allerede et slagvåben, en peberspray eller lignende liggende i hjemmet, mens 17,7 procent overvejer at anskaffe sig det.

Og at vi er klar til at gribe til våben i kampen mod hjemmerøverier, bekræfter medejer af internetshoppen JustTrading.dk, Jakob Just. Hjemmesiden har siden 2007 solgt baseballbats, og det har været en stor succes.

- Når vi læser om hjemmerøverier i pressen, kan vi mærke en tydelig stigning i salget af baseballbats. 90-95 procent af baseballbats bliver solgt i løssalg, og kun i de sidste par procenter følger der en bold eller andet udstyr med, siger Jakob Just til Newspaq og fortæller samtidig, at private kunder står for 80 procent af købet, mens butikker står for den sidste andel.

- Det er jo lovligt at købe et baseballbat, og det er en af de måder, man kan skabe sig tryghed på, siger han.

Men selvom det er lovligt at eje et baseballbat, så er der alligevel ting, man skal være opmærksom på.

-Man må godt have et baseballbat til at spille baseball med. Men hvis du har det liggende med det formål at banke nogen, der måtte komme ind i dit hjem, er det ulovligt, siger vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, John Sckaletz, til Newspaq og advarer samtidig mod at ty til nødværge.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere