Politimand er dræbt i Nordirland

Alt peger i retning af, at det var udbrydere fra den katolske undergrundshær IRA, som stod bag drabet, siger lokal politiker

Ukendte gerningsmænd skød og dræbte natten til søndag en politimand i Nordirland.

Betjenten og hans patrulje faldt i et baghold i landsbyen Garrison nær grænsen til Den Irske Republik. Hans kolleger besvarede ilden.

Et socialdemokratisk medlem af Nordirlands parlament, Tommy Gallagher, siger, at alt peger i retning af, at det var en republikansk udbrydergruppe, som stod bag drabet.

Det vil i så fald formentlig dreje sig om grupper, der er brudt ud af Den Irske Undergrundshær (IRA). Det katolske IRA selv har nedlagt våbnene og erklæret sig villig til at løse den mangeårige konflikt med provins protestanter med politiske midler.

Volden har de seneste måneder været stigende i Nordirland, efter republikanske ekstremister i marts dræbte to britiske soldater og en politimand.

Torsdag afmonterede hærens sprængstofeksperter en bombe, som angiveligt skulle være brugt til et angreb på politifolk.

Nordirland var i 30 år skueplads for blodige sammenstød med flere tusinde dræbte. Vendepunktet kom med den såkaldte Langfredagsaftale i 1998, hvor mangeårige katolske og protestantiske modstandere besluttede at søge en fredelig løsning på konflikten.

Den republikanske (katolske) bevægelse i Nordirland har som endemål en genforening af hele den irske ø, mens de såkaldte loyalister - protestanter - vil bevare unionen med Storbritannien.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere