80 talibanoprørere nedlægger sine våben

80 medlemmer af Taliban i Afghanistan har nedlagt sine våben og opgivet kampen mod landets regering. I stedet er oprørerne gået med i landets politistyrke

80 talibanoprørere i Afghanistan har taget imod regeringen tilbud om amnesti, og nedlagt våbnene. I stedet er de gået med i landets politistyrke. Det oplyser en talsmand for politiet i den østlige by Herat.

De 80 oprørere afleverede deres våben ved en ceremoni i byen lørdag og lovede at afslutte deres kamp mod regeringen, siger politichef Asmatullah Alizai i Herat.

Forhandlinger mellem oprørerne og deres leder Solaiman har stået på i et stykke tid, og beslutningen kommer kort efter, at præsident Hamid Karzai igen tilbød oprørere i Taliban amnesti, hvis de nedlægger og afleverer deres våben til myndighederne. Derefter vil de få tilbud om at blive genintegreret i det civile samfund.

Karzai tilbød ved sin indsættelse torsdag at afholde en national forsoningskonference med politikere, stammeledere og religiøse ledere for at skabe fred i landet.

Taliban har i de seneste måneder forstærket sit oprør mod den afghanske regeringshær og de udenlandske styrker.

Siden Karzai tilbød Taliban Det Uafhængige Forsoningsråd i 2005 har 8340 talibanere taget mod regeringens amnesti. De 80, der søgte amnesti lørdag, er de første, efter Karzai indledte sin anden præsidentperiode.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere