Kirsten smidt nøgen i fjorden

Tyder på sex-overgreb: Sandsynligt, at den tidligere voldtægtsdømte John Knudsen misbrugte Kirsten seksuelt

John Knudsen tilstod i grundlovsforhøret i går at have dræbt Kirsten. Han ses her ved sin politiledsagede ankomst til Danmark i går. (Foto: Kristian Linnemann)
John Knudsen tilstod i grundlovsforhøret i går at have dræbt Kirsten. Han ses her ved sin politiledsagede ankomst til Danmark i går. (Foto: Kristian Linnemann)

Den 52-årige Kirsten Bay Andersen blev efter alt at dømme seksuelt misbrugt, før den voldtægtsdømte John Knudsen formentlig kvalte hende.

Mens politiet fortsat hemmeligholder motivet til, hvorfor John Knudsen dræbte den helt uskyldige kvinde, kan Ekstra Bladet nu afsløre, at Kirsten Bay Andersen blev fundet helt nøgen på bunden af Haderslev Fjord.

Voldtaget eller krænket
Det tyder på, at Kirsten Bay Andersen enten er blevet voldtaget eller udsat for andre seksuelle krænkelser, inden hun livløs blev kastet over rælingen på motorbåden Pampero 2.

En kilde tæt på det eftersøgningshold, der fandt Kirsten Bay Andersens lig på syv-otte meter vand ved Sverdrup, siger:

- Hun var nøgen. Hvorfor hun intet tøj havde på, kan jeg kun gisne om.

Motivet hemmeligt
Ekstra Bladet forsøgte i aftes uden held at få bekræftet oplysningen hos efterforskningsleder Bent Thuesen.

- Sagen foregår bag lukkede døre, og jeg kan ikke kommentere dine oplysninger, sagde vicepolitiinspektøren.

- Har I ikke efterforsket sagen, som om motivet var seksuelt betonet. John Knudsen er trods alt tidligere dømt for voldtægt?

- Vi har selvsagt haft mange mulige motiver oppe at vende. Men hvad de nærmere går ud på, ønsker jeg ikke at sige noget om, lød det i aftes fra Bent Thuesen.

Det var i aftes ikke muligt at få en kommentar fra politiets talsmand Helle Lundberg.

Skraldemand tavs
Oplysningen om, at Kirsten Bay Andersen var nøgen, før hun blev kastet over bord, stemmer godt overens med, at hendes frakke og støvler blev fundet i en container på havnen i Haderslev kort efter mordet. Det har dog aldrig været fremme, hvor meget af hendes tøj, der reelt lå i containeren.

Den skraldemand, som fandt Kirsten Bay Andersens tøj og ejendele i containeren, har ikke villet fortælle nærmere om fundet til Ekstra Bladet.

- Det har jeg lovet politiet, har manden tidligere sagt.

Læs meget mere i Ekstra Bladet i dag:

Politiet i lynaktion - Eks-kæreste fik besøg

Tilstod drabet på Kirsten - John lagde kortene på bordet

Forsvarer løj i retten

Dagen efter drabet: Tiggede penge hos eks-kæreste

Kirstens samlever: - Straf ham hårdt

Tidligere elskerinde: - Det har han ikke været alene om

Fakta: Kirstensagen

26. september

Den 52-årige Kirsten Bay Andersen forsvinder pludseligt ved 02-tiden om morgenen efter at have deltaget i en personalefest på Jobcenter Haderslev. Et vidne ser en kvinde, hvis signalement passer på Kirsten, i håndgemæng med en mand. Den senere mistænkte, John Knudsen , er denne aften på værtshuset Rottehullet, hvor han er beruset og lægger an på kvinderne.

28. september

En lokal skraldemand, Kim Schrader, går på morderjagt og løfter lågene af 60 containere i Haderslev. Han finder Kirstens tøj og ejendele. Politiet betragter nu sagen som en forbrydelse. 44-årige John Knudsen flygter i første omgang til Tyskland, hvor han besøger en tysk veninde. Han efterlader sine to sønner alene hjemme.

1. oktober

Efter et tip fatter politiet mistanke til den 44-årige John Knudsen , som mod sædvane ikke er set på havnen i flere dage. Et tjek i kriminalregistret viser, at manden tidligere er dømt for voldtægt. Hans båd, der ligger tæt ved containeren med Kirstens tøj, beslaglægges og undersøges. Senere bliver John Knudsen fængslet in absentia og efterlyses via Interpol.

6. oktober

Liget af Kirsten bliver fundet på syv-otte meter vand i Haderslev Fjord. Kirsten er bundet til en tung blyklods. Det viser sig, at blyklodsen stammer fra John Knudsens båd.

16. oktober

Kirsten Bay Andersen bliver begravet fra Vojens Kirke. Flere hundrede venner og familiemedlemmer følger højtideligheden i den fyldte kirke.

4. november

John Knudsen bliver anholdt under tiggeri i den spanske by Zaragosa. Dagen efter fængsles han ved et retsmøde i Madrid med henblik på udlevering til Danmark.

13. november

Den tilbageholdte mordsigtede lader sig interviewe af Ekstra Bladet i Soto del Real-fængslet nord for Madrid.

18. november

John Knudsen udleveres til Danmark, hvor han indsættes i Esbjerg Arrest. Han tilstår drabet på Kirsten ved et lukket grundlovsforhør i Sønderborg.

13. juli 2010

John Knudsen tiltales for drab. Anklageskriftet offentliggøres.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere