Psykisk syg kendt skyldig i knivdrab

En 59-årig mand skal indlægges på en psykiatrisk afdeling efter at have stukket Hanne Dahl fra Thisted ihjel. Manden troede, ofret havde forgiftet hans kaffe

Sådan så det ud i december, da en 45-årig kvinde blev stukket ihjel i Thisted. Nu er hendes morder kendt skyldig. (Foto: Claus Bonnerup)
Sådan så det ud i december, da en 45-årig kvinde blev stukket ihjel i Thisted. Nu er hendes morder kendt skyldig. (Foto: Claus Bonnerup)

Tvangstanker om forgiftet kaffe fik i december en psykisk syg mand til at gå amok på en 45-årig kvinde i Thisted. Hanne Dahl blev stukket ihjel med en kniv, og torsdag dømte Vestre Landsret i Viborg den 59-årige gerningsmand til forvaring på en psykiatrisk afdeling. Det skriver nordjyske.dk.

Hanne Dahl blev overfaldet den 27. december på parkeringspladsen foran en Fakta-forretning på Kastet 39 i Thisted. Drabsmanden satte sig oven på kvinden - der er mor til fire - og stak hende flere gange i halsen. Gerningsmanden flygtede, men blev få timer senere anholdt af politiet.

Den 59-årige bosniske mand troede, at Hanne Dahl havde serveret forgiftet kaffe for ham og hans to sønner på Thisted Sygehus tilbage i 2004. Drabsmanden mente, at kvinden var sygeplejerske, men Hanne Dahl har aldrig været ansat på sygehuset. Hun reagerede derfor kun med undren, da han et par gange antastede hende og spurgte, om hun var holdt op med at servere giftig kaffe.

Mandens psykiske problemer stammer fra tortur i Bosnien samt tabet af hans hustru. Han var dog ikke kendt af det psykiatriske system inden drabet på Hanne Dahl.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere