John nægtede at tale i retten

John Knudsen nægtede at udtale sig i retten, mens pressen var til stede. Han er nu officielt sigtet for at dræbe Kirsten Bay AndersenRetten i Sønderborg indleder grundlovsforhøret mod John Knudsen kl. 12 i dag.(Foto: Anders Brohus)
Retten i Sønderborg indleder grundlovsforhøret mod John Knudsen kl. 12 i dag.(Foto: Anders Brohus)

RETTEN I SØNDERBORG (ekstrabladet.dk): John Knudsen sagde stort set ikke et ord under første halvdel af grundlovsforhøret, fordi han nægtede at udtale sig i retten, mens pressen var til stede. Dermed er det fortsat uvist, om den 44-årige drabssigtede erkender sig skyldig i sigtelsen.

Det kom frem under grundlovsforhøret. Forinden var John Knudsen blevet ført ind ad en bagindgang til retsbygningen. Klokken 12 blev han ført ind i retslokalet og stillet for en dommer.

Effekter fra drabet mangler fortsat
Anklager Claus Bæk Lyngholm Risbjerg krævede lukkede døre i sagen af hensyn til efterforskningen, fordi politiet fortsat mangler visse effekter, som har været brugt i forbindelse med drabet. På trods af samlede protester fra pressen, valgte dommer Niels Deichmann at følge ønsket og lukkede dørene for offentligheden, efter sigtelsen var blevet læst højt.

Nægtede at tage stilling
John Knudsen er nu officielt sigtet for drabet på Kirsten Bay Andersen, for bortskaffelse af hendes lig og for at have bundet hende til en betonklods. Han nægtede at tage stilling til sigtelsen og udtale sig, mens pressen var til stede.

Det eneste man hørte den 44-årige Knudsen sige i retten var, da han bekræftede sin fødselsdato og sit navn. Han sad helt stille ved siden af sin forsvarer Stig Jørgensen stadig iklædt sin grønne jakke og en sort anoraktrøje med hætte.

John Knudsen landede i går i Københavns Lufthavn efter adskillige uger på flugt. I aftes blev han for første gang afhørt af politiet om sagen.

Tidligere kæreste eneste bekendt
Samtlige af John Knudsens kvindelige bekendtskaber havde allerede forud for retsmødet meldt ud til Ekstra Bladet, at de ikke ville dukke op i retten. En enkelt tidligere kæreste mødte dog alligevel op til grundlovsforhøret:

- Jeg er nu ikke længere i tvivl om, at det jo må være ham, men sådan som jeg kendte ham, kan jeg stadig ikke forstå det, sagde hun til Ekstra Bladet, da offentligheden blev smidt ud fra retslokalet.

Heller ingen fra Kirsten Bay Andersens familie var mødt for at overvære grundlovsforhøret.

Opdateres løbende...

1 af 2 John Knudsen ankom i går til Danmark. Her til middag skal han i grundlovsforhør i Sønderborg Ret. (Foto: Kristian Linnemann)
2 af 2 Retten i Sønderborg indleder grundlovsforhøret mod John Knudsen kl. 12 i dag.(Foto: Anders Brohus)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere