Hemmeligt grundlovsforhør af John

John Knudsen skal i dag stilles for en dansk dommer, når han fremstilles i grundlovsforhør. Politiet kræver lukket retsmøde, som starter klokken 12

John Knudsen fremstilles i dag i grundlovsforhør i Retten i Sønderborg.(Foto: Kristian Linnemann)
John Knudsen fremstilles i dag i grundlovsforhør i Retten i Sønderborg.(Foto: Kristian Linnemann)

Efter første nat på dansk jord efter seks uger på flugt skal John Knudsen i dag endelig fremstilles for en dansk dommer, hvor han i egen person vil blive sigtet for drabet på den 52-årige Kirsten Bay Andersen.

John Knudsen landede i går i Københavns Lufthavn lidt over 14, hvorefter han straks blev kørt til Esbjerg Arrest, hvor han har tilbragt natten, og hvor han efter alt at dømme er blevet afhørt i går for første gang om sagen.

Grundlovsforhøret af John Knudsen starter i dag klokken 12 i Retten i Sønderborg, men det vil højst sandsynligt ske for lukkede døre.

Syd- og Sønderjyllands Politi vil nemlig kræve lukkede døre i sagen. Normalt plejer den slags hemmelige restmøder kun at ske, hvis politiet har flere mistænkte på fri fod eller af hensyn til sagens fortsatte opklaring. Hvorfor Syd- og Sønderjyllands Politi kræver dørene lukkede i sagen har ikke været muligt at få en forklaring på, og det er nu op til dommeren at beslutte om offentligheden skal afskæres fra retsmødet.

John Knudsen forklarede i det spanske grundlovsforhør dagen efter sin anholdelse i Zaragoza, at han ikke kendte Kirsten Bay Andersen. Men i et interview med Ekstra Bladet i Soto del Real-fængslet nord for Madrid erklærede han dog, at han 'fortryder'.

Hvordan han stiller sig til drabssigtelsen vides ikke. Hans forsvarer Stig Jørgensen ønsker heller ikke at udtale sig om sagen, før selve grundlovsforhøret.

ekstrabladet.dk følger sagen...

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere