Øresundsbroen lukket på grund af storm

Øresundsbroen lukket for biltrafik på grund af stormvejret. Åbner tidligst klokken 21

En brand i en lastbil standsede i godt en times tid al biltrafik på Øresundsbroen fra ved 17-tiden i dag.

Bilen brød i brand på den svenske side af broen.

- Hvordan det skete, har jeg ikke fået nogen melding om, men der er ingen rapporter om tilskadekomne. Det er en standard-foranstaltning i disse situationer, at vi lukker broen helt ned for biltrafik, siger den centrale vagtleder ved Københavns Politi, Erik Gøtje Larsen, til ekstrabladet.dk.

Efter at lastbilen blev fjernet er det nu efterårsstormen, der blokerer for biltrafikken mellem Sverige og Danmark.

- Der er ryddet op efter lastbilbranden, men nu stormer det for meget, til at det er forsvarligt at køre over broen i bil, og broen er derfor lukket foreløbig frem til 21.00, siger Erik Gøtje Larsen til ekstrabladet.dk.

Når skaden er sket.

Ikke alle er sluppet gennem uden stormskader .

Nedenfor er Forsikringsoplysningens gode råd ved stormskader på hus. Stormskader på biler skal anmeldes til bilens kaskoforsikring.

1. Kontakt hurtigst dit forsikringsselskab. Hav dit policenummer parat, det er en stor hjælp. Aftal eventuelt besøg af taksator. Skader på huset anmeldes til husforsikringen mens skader på indbo anmeldes til din indboforsikring.

2. Gør hvad du kan, for at skaden ikke bliver større, end den allerede den er.

3. Dæk ituslåede vinduer med træplader, plastik eller andet materiale, der kan holde vind og regn ude.

4. Luk huller i taget eller få dem dækket over med presenning.

5. Er der udsigt til nedbør, så flyt de indbogenstande, der er umiddelbart under huller i taget, så der ikke sker vandskade på disse. Det, der ikke kan flyttes, bør dækkes med plastik. Det gælder også tæpper og trægulve.

6. Har der været/er der strømsvigt, så tjek din fryser. Flyt eventuelt varer over til venner og bekendte, der har strøm og plads i fryseren. De fleste frysere kan godt klare et kortvarigt strømsvigt, uden det går ud over indholdet.

7. Kan du ikke selv klare det, så få fat i Falck, en håndværker eller andre, der kan hjælpe dig. Dit forsikringsselskab betaler de rimelige og nødvendige udgifter, du har til midlertidig reparation, der kan forebygge yderligere skader.

8. Gem kvitteringer for de udgifter, der har været til nødreparation.

9. Tag fotografier af eller videofilm det, der er ødelagt.

Kilde: Forsikringsoplysningen

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere