Tag blæst af boligblok i Gellerup

Foreløbig tre opgange evakueret i stormskadet boligblok i Gellerup. Stillads truer med at kollapse i København

her ligger en del af taget fra boligblokken på Karensvej 3 i Gellerup. Flere opgange er blevet evakueret. (Foto: Claus Bonnerup)
her ligger en del af taget fra boligblokken på Karensvej 3 i Gellerup. Flere opgange er blevet evakueret. (Foto: Claus Bonnerup)

Beboere i tre opgange i en ejendom på Karensvej i Århusbydelen Gellerup er blevet evakueret, efter at taget på deres boligblok er blæst af i årets første rigtige efterårsstorm.

- Der er blæst 30 meter tag af på Karensvej nummer 3, og vi har netop nu evakueret beboere i tre opgange. Indsatslederen fra brandvæsenet er ved at vurdere om der er fare for yderligere nedstyrtninger og om yderligere personer i boligblokken skal evakueres, siger vagtchef ved Østjyllands Politi, Jesper Bøjgaard, til ekstrabladet.dk.

Stillads truer med at vælte i København
I København har politiet ligesom i flere andre af landets politikredse rygende travlt på grund af stormvejre.

- Indtil videre er ingen mennesker kommet noget til, men vi har en række væltede træer, og en række stilladser, der svajer lidt mere end godt er. I Bådehavnsgade har vi afspærret området omkring et stort stillads, der kan være i fare for at styrte sammen. Vi er ved at finde ud af, om vi kan stabilisere det eller på anden måde forhindre, at det falder ned, siger den centrale vagtleder ved Københavns Politi, Erik Gøtje Larsen, til ekstrabladet.dk.Har du haft konsekvenser af uvejret i dag? Send dine oplevelser eller billeder til os på sms 1224 eller på 1224@eb.dk

Når skaden er sket.

Ikke alle er sluppet gennem uden stormskader .

Nedenfor er Forsikringsoplysningens gode råd ved stormskader på hus. Stormskader på biler skal anmeldes til bilens kaskoforsikring.

1. Kontakt hurtigst dit forsikringsselskab. Hav dit policenummer parat, det er en stor hjælp. Aftal eventuelt besøg af taksator. Skader på huset anmeldes til husforsikringen mens skader på indbo anmeldes til din indboforsikring.

2. Gør hvad du kan, for at skaden ikke bliver større, end den allerede den er.

3. Dæk ituslåede vinduer med træplader, plastik eller andet materiale, der kan holde vind og regn ude.

4. Luk huller i taget eller få dem dækket over med presenning.

5. Er der udsigt til nedbør, så flyt de indbogenstande, der er umiddelbart under huller i taget, så der ikke sker vandskade på disse. Det, der ikke kan flyttes, bør dækkes med plastik. Det gælder også tæpper og trægulve.

6. Har der været/er der strømsvigt, så tjek din fryser. Flyt eventuelt varer over til venner og bekendte, der har strøm og plads i fryseren. De fleste frysere kan godt klare et kortvarigt strømsvigt, uden det går ud over indholdet.

7. Kan du ikke selv klare det, så få fat i Falck, en håndværker eller andre, der kan hjælpe dig. Dit forsikringsselskab betaler de rimelige og nødvendige udgifter, du har til midlertidig reparation, der kan forebygge yderligere skader.

8. Gem kvitteringer for de udgifter, der har været til nødreparation.

9. Tag fotografier af eller videofilm det, der er ødelagt.

Kilde: Forsikringsoplysningen

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere