Evakuerede Gellerup-borgere på vej hjem

Gellerup-borgere uden tag på vej hjem i deres lejligheder

Beboerne i tre opgange på Karensvej i Århus-bydelen Gellerup kommer til at sove i deres egne senge i nat, selv om taget på deres boligblok blæste af tidligere i aften, da årets første alvorlige efterårsstorm ramte Danmark.

30 meter tag blæste af boligblokken, og en overgang frygtede politiet, at yderligere dele af tagkonstruktionen ville blæse af, men ved 19.30-tiden blev det vurderet, at der ikke ville ske yderligere skade på bygningen.

- Vinden er løjet af, og da bygningen er udstyret med undertag, er det muligt for beboerne at komme hjem i deres lejligheder, således at de ikke skal genhuses. Vi går i gang med at følge folk op om kort tid, siger vagtchef ved Østjyllands Politi, Jesper Bøjgaard, til ekstrabladet.dk.

Når skaden er sket.

Ikke alle er sluppet gennem uden stormskader .

Nedenfor er Forsikringsoplysningens gode råd ved stormskader på hus. Stormskader på biler skal anmeldes til bilens kaskoforsikring.

1. Kontakt hurtigst dit forsikringsselskab. Hav dit policenummer parat, det er en stor hjælp. Aftal eventuelt besøg af taksator. Skader på huset anmeldes til husforsikringen mens skader på indbo anmeldes til din indboforsikring.

2. Gør hvad du kan, for at skaden ikke bliver større, end den allerede den er.

3. Dæk ituslåede vinduer med træplader, plastik eller andet materiale, der kan holde vind og regn ude.

4. Luk huller i taget eller få dem dækket over med presenning.

5. Er der udsigt til nedbør, så flyt de indbogenstande, der er umiddelbart under huller i taget, så der ikke sker vandskade på disse. Det, der ikke kan flyttes, bør dækkes med plastik. Det gælder også tæpper og trægulve.

6. Har der været/er der strømsvigt, så tjek din fryser. Flyt eventuelt varer over til venner og bekendte, der har strøm og plads i fryseren. De fleste frysere kan godt klare et kortvarigt strømsvigt, uden det går ud over indholdet.

7. Kan du ikke selv klare det, så få fat i Falck, en håndværker eller andre, der kan hjælpe dig. Dit forsikringsselskab betaler de rimelige og nødvendige udgifter, du har til midlertidig reparation, der kan forebygge yderligere skader.

8. Gem kvitteringer for de udgifter, der har været til nødreparation.

9. Tag fotografier af eller videofilm det, der er ødelagt.

Kilde: Forsikringsoplysningen

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere