John i fly på vej hjem

Drabssigtede John Knudsen blev hentet i morges i det spanske fængsel nord for Madrid og sidder nu i et fly på vej mod Danmark - Ekstra Bladet er med om bord

John Knudsen har været fængslet i Spanien i to uger. I dag lander han i Danmark efter seks uger på flugt. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
John Knudsen har været fængslet i Spanien i to uger. I dag lander han i Danmark efter seks uger på flugt. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

BARAJAS LUFTHAVN, MADRID (ekstrabladet.dk): Præcis to uger efter sin anholdelse i den spanske by Zaragoza er den 44-årige mordsigtede John Knudsen endelig på vej til Danmark.

Her til morgen blev John Knudsen, der er sigtet og fængslet in absentia i retten i Sønderborg for mordet på Kirsten Bay Andersen fra Haderslev, hentet af to danske betjente og boardede efterfølgende på et fly med kurs mod Danmark.

To betjente passer på John
John Knudsen har siden anholdelsen på gaden i Zaragoza siddet bag lås og slå i Soto del Real-fængslet 40 km. nord for Madrid, hvor han har ventet på at blive udleveret til Danmark for at blive stillet for en dansk dommer.

44-årige Knudsen blev - ifølge Ekstra Bladets udsendte som er med om bord på flyet - ført ind som en af de første passagerer tæt flankeret af både en kvindelig og en mandlig betjent og sad således allerede i flyet, da resten af passagererne blev ført om bord. John Knudsen sidder i midten af flyet på en vinduesplads med de to danske betjente på sin venstre side.

Lander i eftermiddag
John Knudsen blev internationalt efterlyst den 21. oktober for mordet på Kirsten Bay Andersen, der forsvandt efter en firmafest den 26. september. Kirsten Bay Andersen blev først fundet den 6. oktober, hvor dykkere hev liget, der var bundet fast til en betonklods, op fra Haderslev Fjord.

Flyet med den drabssigtede John Knudsen forventes at lande i Københavns Lufthavn ud på eftermiddagen. Her vil han først blive kørt til Esbjerg, og vil ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi, blive fremstillet i grundlovsforhør inden for 24 timer i Retten i Sønderborg.

John fortryder
Ekstra Bladet mødte John Knudsen så sent som i weekenden, hvor han for første gang siden flugten fra Danmark udtalte sig om sagen:

- Jeg fortryder... Og nej, jeg kendte ikke Kirsten, lød den klare melding fra en dog lavmælt John Knudsen under interviewet i fængslet, hvor han fortalte om, hvordan han havde levet som tigger på gaden, efter han var blevet udsat for røveri.

- Jeg tænkte i flugt fra start. Jeg ville om muligt endnu længere væk end Spanien, forklarede Knudsen.

Vil ha' sagen overstået
- Jeg er ked af, at situationen er, som den er. Jeg elsker mine børn, jeg savner dem. Det eneste, der betyder noget for mig her i livet, er mine børn, lød det fra en grådkvalt John Knudsen, der under sin flugt sendte to breve hjem til sine drenge.

- Jeg vil helt sikkert bare hjem og have sagen overstået hurtigst muligt, erklærede den drabssigtede videre.

I dag får John Knudsen delvist dette ønske opfyldt, når han om få timer lander i Danmark. John Knudsens forsvarsadvokat Stig Jørgensen ønsker ikke at kommentere John Knudsens snarlige hjemkomst overfor ekstrabladet.dk.

1 af 3 John Knudsen nyder udsigten til friheden, inden flyet letter fra lufthavnen i Madrid - her flankeret af en af de to betjente. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
2 af 3 Kirsten Bay Andersens lig blev fundet på bunden af Haderslev Fjord, hvor hun var bundet fast til en betonklods. (Politifoto)
3 af 3 John Knudsen har været fængslet i Spanien i to uger. I dag lander han i Danmark efter seks uger på flugt. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere