Vinduesskubber: Undskyld, jeg smed jeres datter ud af vinduet

Fransk kok fik i dag det sidste ord i retten og undskyldte med tårer i øjnene overfor ekskærestens forældre i retten

Der falder dom i sagen mod den 40-årige franske kok på fredag.(Foto: Kristian Linnemann)
Der falder dom i sagen mod den 40-årige franske kok på fredag.(Foto: Kristian Linnemann)

LYNGBY RET (ekstrabladet.dk): En 40-årig fransk kok, der er tiltalt for at tæve sin danske ekskæreste med et jernrør og derefter kaste hende og sig selv ud af et vindue fra tredje sal på Frederiksberg sidste år, havde i formiddag mulighed for at komme med en sidste udtalelse i sagen, inden der falder dom.

Manden fremstod både i går og i dag rolig og upåvirket i retten. Først til sidst, da han trådte frem foran de syv nævninge, var der anger at spore over den frygtelige gerning, der har haft svære omkostninger for hans 27-årige ekskæreste, der overlevede det 11 meter lange fald fra tredje sal med store skader til følge.

- Jeg var virkelig ked af det på det tidspunkt, fortalte den mørkhårede og kraftigt byggede mand, mens han støttede sig til nedskrevne noter.

Mit liv er ødelagt
- Jeg er ked af at såre så mange mennesker omkring mig, sagde han, vendte sig om og så direkte på sit offers forældre, der overværede retssagen mod deres datters overfaldsmand.

- Undskyld, jeg er virkelig ked af det, fortsatte han.

Da den 40-årige kom ind på, hvilke omkostninger sagen har haft for ham, havde han svært ved at holde tårerne tilbage.

- Jeg er ked af, at mine gamle forældre har skulle ordne alt det praktiske for mig, jeg har mistet alt. Min kæreste, min søn, mine venner, mit drømmehus og mit job. Mit liv sluttede den 19. november sidste år.

Manden, der overfaldt sin ekskæreste i hendes lejlighed, efter hun havde fundet en ny kæreste, berettede også, at han på det tidspunkt, hvor overfaldet fandt sted var stresset på grund af arbejde og et dårligt forhold til sin søn.

- Det var den mørkeste tid i mit liv, sagde han.

Kom til at skubbe hende ud af vinduet
Den 40-årige franske statsborger hævder, at han intet kan huske fra selve gerningsøjeblikket, og han nægter sig derfor skyldig i anklagen om forsøg på manddrab.

Hans forsvarer argumenterede i sin procedure for, at hans klient aldrig havde haft til hensigt at dræbe sin ekskæreste, at han ikke havde slået hende med et jernrør, og at han kom til at tage hende med i faldet, da han ville hoppe ud af det lille lejlighedsvindue.

- Det var et uheld. Han begynder at tænke i selvmordstanker, og så er hun tilfældigvis i området, sagde forsvarer.

Det mente anklageren dog passede dårligt med de vidneforklaringer, der har været i sagen. En veninde til offeret har blandt andet beskrevet, hvordan hun så den 40-årige stå med jernrøret højt hævet og slå ned mod sin 27-årige ekskæreste, der lå sammensunket på gulvet.

Den 27-årige kvinde afgav også selv forklaring i sagen i går, og fortalte, hvordan hun huskede at hænge med hovedet og overkroppen ud af vinduet, mens hun mindeligt bad den 40-årige kok, om de ikke nok kunne sætte sig ned og snakke om det. At han skulle tage det roligt, og at de nok skulle finde ud af det sammen.

Der falder dom i sagen fredag.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere