Camilla kæmper for at undgå retssag

Udleveret dansker slår sig i tøjret for at undgå dyr advokatregning og mulig dom

42-årige Camilla Broe nægter at tage den amerikanske anklagemyndighed alvorligt. Det er ellers kun en uge siden, den føderale anklager Armando Rosquette afviste at lade danskerens sag falde på baggrund af forældelse, men nu svarer Broe igen for at undgå, at sagen mod hende om smugling 106.000 ecstasy-piller kommer for en dommer.

I et nyt dokument dateret 16. november afleveret til Rosquette forklarer Broe via sin forsvarer, Theresa Van Vliet, at hun under hele sit ophold i Danmark fra 2001 og frem til den første anholdelse i 2007 har stået til rådighed for de amerikanske myndigheder.

Og på den baggrund kræver Broe, at de punkter i anklageskrifterne fra henholdsvis 2003 og 2009, som hun kan dømmes for, skal falde på grund af forældelse.

Anklageren har ellers i sit afslag på forsvarerens oprindelige anmodning om at lade sagen falde lagt til grund, at Broe i juli 2001 flygtede fra USA til Danmark for at undgå tiltale.

Det er desuden fremgået, at det amerikanske narkopoliti, DEA, har overvåget Broe i Danmark i perioden 2004-2006 med henblik på at pågribe hende på en eventuel rejse uden for landets grænser.

Det lykkedes imidlertid ikke, og dansk politi nægtede blandt andet at samarbejde med amerikanerne om at lokke Camilla Broe til Frankrig ved hjælp af en hemmelig lokkedue.

Små chancer
Camilla Broe har da også mindst to gode grunde til at kæmpe med næb og kløer for, at sagen mod hende ikke ender i retten.

For det første kan en retssag i USA med en advokat af Van Vliets kaliber nemlig nemt koste Broe op til en million dollar ˆ cirka fem millioner kroner. Og de penge har den 42-årige alenemor efter eget udsagn ikke. For de andet er chancerne for at vinde en sag mod en føderal anklagemyndighed forsvindende små. Broes danske advokat, Michael Juul Eriksen, har tidligere fortalt, at kun omkring to procent af sager som Broes vindes af tiltalte.

Såfremt en dommer ikke giver Broe medhold i, at sagen skal falde, forventes sagen at blive indledt 7. december med afslutning senest to uger senere.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere